Ve středu 15. března oslavil Břetislav Jurníček, někdejší rozhodčí i funkcionář kopané, již sedmaosmdesáté narozeniny. U této příležitosti obdržel ocenění za dlouholetou činnost pro regionální fotbal od OFS Prostějov.

„Cenu mi osobně předali předseda Okresního fotbalového svazu Prostějov Milan Elfmark, předseda Komise rozhodčích OFS Prostějov Tomáš Řezníček a sekretář Olomouckého KFS Pavel Peřina. Všem třem pánům za tuto čest pro mě moc děkuji,“ sdělil Večerníku poctěný Břetislav Jurníček.

Kopanou aktivně hrál od sedmi let za Plumlov, kde postupně prošel týmy žáků, dorostenců, mužů B i mužů A. Od roku 1971 se pak stal rozhodčím a za dvě dekády odřídil úctyhodných 800 mistrovských utkání v okresech Prostějov, Olomouc, Přerov i Vyškov. Také třicet let funkcionářsky pracoval pro TJ Sokol ORESVO Plumlov.

Kromě toho byl dvě funkční období členem Zápisové komise OFS Prostějov a kariéru funkcionáře zakončil v TJ Sokol Otinoves. Už v minulosti dostal pět jiných ocenění: tři od Okresního fotbalového svazu PV, jedno od Krajského fotbalového svazu Olomouc a jedno od Fotbalové asociace České republiky.

„Rodina mě při působení v kopané celý život podporovala, za což jí patří moje velké díky,“ zdůraznil Jurníček, profesí řidič se zajímavým koníčkem. „Psal jsem básničky, dokonce mi je i publikovali v novinách,“ zavzpomínal sympatický starý pán s celoživotní vášní pro fotbal.

„Současným rozhodčím bych popřál, ať se jim daří a aby pískali nejlépe, jak umí. Hlavně rovinu bez korupce,“ usmál se Břetislav Jurníček.