Prostějovské fotbalisty čeká další životně důležitý zápas. V neděli 16. dubna od 16.30 hodin se eskáčko utká ve venkovním zápase se SILONEM Táborsko, tedy s přímým konkurentem o záchranu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a aktuálně i tabulkovým sousedem. Oba týmy totiž vykazují zisk třiadvaceti bodů, lépe jsou na tom Jihočeši jen díky lepšímu skóre. Prostějovu patří 14. příčka, což vůbec nekoresponduje s předsezónními ambicemi. Toto utkání tedy může hodně napovědět...

Táborsko má za sebou o něco lepší vstup do jara než eskáčko. Mužstvo zapsalo v prvních třech zápasech shodně remízy, a to s Vyškovem, Jihlavou a poté Chrudimí. Další zápas ale Jihočechům nevyšel, byť sice dokázali vstřelit dvě branky, na Karvinou to ale stejně nestačilo. Na úvod dubna tak mužstvo poprvé v jarní části ročníku prohrálo, druhou ztrátu přidalo v neděli dopoledne na Žižkově, kde má svoje domácí prostředí „béčko“ pražské Sparty. Táborsko sice vedlo brankou Macha, ale Schánělec a šest minut před koncem Vydra z penalty výsledek otočili.

Zajímavostí je, že mužstvo během aktuální sezóny už stihlo vyměnit kouče. Po podzimním zápase s Prostějovem totiž od týmu odešel Radoslav Kováč. Novým trenérem se stal Roman Nádvorník, který k týmu přišel ve chvíli, kdy se nacházel na čtrnáctém místě. Táborsku změna přeci jen pomohla, nový kouč drží aktuálně bilanci 3-6-4. A zejména díky výhrám v závěru podzimu se dojem mírně vylepšil, nicméně jarní start bez výhry a jen tři body z pěti zápasů, namočili jihočeský výběr do sestupových vod.

Táborsko není mezi týmy, které střílí větší množství branek, naopak. Je to přitom poznat i při pohledu na individuální statistiky. Zdaleka nejlepším střelcem je totiž Sy Babacar s pěti brankami, který se přitom už v sestavě Táborska nenachází, neboť v zimě zamířil do Teplic. Odešli také dva dvougóloví střelci Ledecký a Nešpor. Naopak coby dobrá posila se ukazuje Jakub Šašinka z Baníku Ostrava. V prvních třech zápasech za Táborsko se trefil dvakrát. Asi největší zimní posilou je Bojan Dordič, který dorazil z Varnsdorfu. V sestavě zaujme také Jakub Kopřiva, někdejší záložník Prostějova.

Na závěr si připomeňme poslední vzájemný duel. Ten se povedl eskáčku na výbornou, na vlastním hřišti Táborsko převálcovalo v poměru 5:0.