Moravskoslezské divize žen nabídla o čarodějnickém víkendu 14. kolo a všechny celky z regionu se představily v nedělním programu na domácí půdě. Už dopoledne přivítaly Mostkovice soupeřky z Tečovic a potvrdily úlohu favoritek. Protivanov čekal duel s Bezměrovem, a i zde se radovaly domácí hráčky. Eskáčko nastoupilo proti lídrovi z Holešova a byla z toho cenná dělba bodů.

Mostkovice

Tečovice

5:0 (1:0)

Branky: 38. Smičková, 49. Vaverková, 55. a 73. Tichá, 64. Ossosová. Rozhodčí: Volf – Kubalák, Vaca. Žluté karty: 65. Smičková – 22. Nádvorníková. Diváků: 100.

Sestava Mostkovic: Holubová – Vaverková, Smičková, Vlková, Ptáčníková – Lisická, Kraváková, Karafiátová, Coufalová – Hubáčková, Tichá. Střídaly: Ossosová, Mikulecká. Trenér: Ondřej Milar.

Hodnocení trenéra Mostkovic Ondřeje Milara: „Přijel k nám tým, který hraje prvním rokem a učí se. Musím je pochválit, že za poslední půl rok udělali obrovský posun, protože podle prvního duelu to dnes bylo sto a jedna. Nicméně i tak je tam pořád rozdíl a chybí tam ještě kvalita, aby mohly s někým hrát vyrovnanou partii. My jsme měli řadu šancí a vstřelit branku jsme mohli daleko dříve, což by znamenalo asi i vyšší skóre. Po první brance už to z nás spadlo a postupně tam napadaly další. Už se to tak dohrálo v klidu na našich kopačkách. Panuje spokojenost se třemi povinnými body.“

Protivanov

Bezměrov

3:1 (1:0)

Branky: 19. Šmídová, 51. a 70. Průchová – 62. Konečná z penalty. Rozhodčí: Machorek – Kaštyl, Sosík. Žluté karty: bez karet. Diváků: 80.

Sestava Protivanova: Tempírová – Mikulová, Kostíková, E. Ptáčníková, Stejskalová – Boušová, N. Ptáčníková, Šmídová, Smyčková – Průchová, Frömllová. Střídala: Štachová. Trenér: Bronislav Ptáčník.

Hodnocení vedoucí mužstva Protivanova Štěpánky Ptáčníkové:

„Soupeřky hrály dobře a měly kvalitní brankářku. My jsme řešily potíže se sestavou, protože nám chyběly některé hráčky základní sestavy a vyhrály jsme zejména díky bojovnosti. Výsledek je proto úplná bomba. Holky zaslouží obrovskou pochvalu, protože hrály vážně skvěle a bojovaly i za ty, které nastoupit nemohly. Měly jsme tam i další šance, které jsme nevyužily a celkově to byla zasloužená výhra.“

Prostějov

Holešov

2:2 (1:2)

Branky: 45.(+3) Suchánková, 52. Kopečková – 20. a 37. Samsonová. Rozhodčí: Slováček – Procházka, Vaca. Bez karet. Diváků: 70.

Sestava Prostějova: Hrazdilová – Tanenbergerová, Suchánková, Koudelková, Zapletalová – Maříková, Kopečková, Pitáková, Oršelová – Daňková, Zahradníčková. Střídaly: Krčová, Chlupová, Vyhlídalová, Brančíková, Ležanská. Trenér: Matěj Vybíhal.

Hodnocení trenéra Prostějova Matěje Vybíhala: „Od začátku zápasu jsme měli více ze hry a míč na kopačkách, ale i přes naše šance se do vedení o dvě branky dostal soupeř. Holky to ale nezabalily a ukázaly bojovnost. Do poločasu se nám podařilo po individuální akci Suchánkové snížit stav. Ve druhém poločase jsme měli řadu šanci, dokonce jsme několikrát nastřelily břevno, ale z tlaku se nám podařilo už jen srovnat. Proto z utkání nemáme tři body. Dnes to bohužel na výhru nestačilo, ale pokud budeme takto poctivě přistupovat ke všem zápasům, tak věřím, že holky fotbal brzy odmění lepším výsledkem.“