V útulném areálu nedaleko Olomouce odehráli fotbalisté Čechovic ve středečním podvečeru finále Poháru Olomouckého KFS, do kterého postoupili společně s domácím překvapením z Přáslavic, které se do něj dostalo z předkola i předchozí okresní varianty. Bylo tak otázkou, zda se podaří domácím překvapit i celek hrající o tři třídy výš, což se ukázalo jako příliš velké sousto. V utkání hosté jasně dominovali a díky třem brankám mohli po závěrečném hvizdu slavit velký úspěch, který se jim podařil vůbec poprvé. A byl u toho i Večerník!

Už v úvodu bylo jasné, v jakém rozpoložení oba celky do finálového boje nastoupily. Čechovice byly dominantní na míči a čekaly na skuliny v zadních řadách obrany domácích, která se ale zdála být dostatečně pevná a spolehlivá. Do prvního zakončení se hosté dostali po hlavičce Waltera, která šla mimo. Po čtvrthodině okénko v obraně Čechovice našly a dlouhý míč doputoval přesně k Jašíčkovi, který ranou z voleje propálil brankáře domácích – 0:1. Kdo čekal, že po první brance elán a bojovnost Přáslavic opadnou, byl na omylu. I nadále jejich obrana fungovala a Čechovice bušily do zavřených vrat bez výraznějších šancí. Největší měl po přehrávce Jašíčka Ondřej Kadlec, ale jeho pokus zamířil nad. V závěru se vyznamenal i brankář proti přímému kopu Petržely. Domácí se osmělili až v závěru poločasu, kde si dokázali vynutit standardky i první pokusy. Sivanič ale nadvakrát mířil mimo a srovnání nemohlo platit kvůli ofsajdovému postavení. Do kabin tak mohli jít spokojenější hosté, kteří ale i sami čekali, že by už mohli mít klidnější vedení.

Definitivní uklidnění přišlo hned na startu druhé půle. Individuální průnik Jašíčka ještě zvládl brankář vyškrábnout, jenže přesně do míst, kde se pohyboval Kadlec, který neměl náročnou úlohu a poslal míč do branky – 0:2. Po druhé brance přišla snaha domácích o korigování. V největší příležitosti pro ně se ocitl Žižka, když běžel na brankáře Hradečného, ten si ale zákrok připsat nemusel. Poté už to bylo zase hlavně o hostech, kteří však pálili šance. Novák mířil mimo, stejně tak Kadlec, štěstí neměl ani Haluza. Domácí se z ojedinělé šance dokázali prosadit, jenže radost brzy vystřídal zvednutý praporek asistenta, stejně jako v prvním případě. V 72. minutě přišel definitivní hřebíček a potvrzení výsledku po centru Jašíčka, který našel osamoceného Kadlece a jeho rána z voleje mířila přesně – 0:3. V závěru mohl přidat branku ještě Šolín, ale ve dvou šancích si na brankáře nepřišel. O konečném výsledku však už bylo dávno jasno. Čechovické oslavy mohly propuknout.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Patrik DRGA – FK Přáslavice:

„Zápas se odvíjel tak, jak jsme asi všichni předpokládali. Přijel soupeř, který hraje špici nejvyšší krajské soutěže, takže jsme věděli, že jeho hráči budou na míči a bude tam kvalita. Svým klukům nemůžu nic vytknout. Bojovali a udělali pro to maximum, ale kvalita soupeře tam opravdu byla vidět. Myslím si, že 3:0 je pro nás velmi dobrý výsledek. Škoda že jeden z gólů nebyl regulérní, protože bychom udělali radost fanouškům. Musím soupeři sportovně pogratulovat k poháru, který je letos ve správných rukou.“

Lukáš KOLÁČEK – Sokol Čechovice:

„V první řadě jsem nesmírně rád, že jsme dokázali pohárovou pouť doplout do konce. Vyhráli jsme podle mého názoru zaslouženě. Musím ale říct, že mně se první poločas z naší strany nelíbil. Vůbec jsme nebyli v tempu. Věděli jsme, že domácí proti nám nebudou hrát otevřenou partii, a i když jsme na to upozorňovali, tak jsme nedodržovali pokyny, které jsme si řekli. Hra byla pomalá a nepřesná. Bylo to spíše trápení. Ve druhém poločase už to bylo lepší, ale bylo to i díky tomu, že domácí odpadli. Pomohli jsme si i střídáním, ale stále to bylo o tom, že takové tempo mělo k tomu mistrovskému daleko.“

 

Krajský pohár KFS Olomouckého kraje - FINÁLE

FK Přáslavice – Sokol Čechovice 0:3 (0:1)

Branky: 15. Jašíček, 46. a 72. Kadlec. Rozhodčí: Látal – Perutka, Slota. Žluté karty: 28. Sivanič (P). Střely na branku: 3:9. Střely mimo branku: 4:11. Rohové kopy: 4:7 Diváků: 260.

Sestava Přáslavic: Čtvrtlík – Havlas, Horák, Šertler, Sivanič (55. Grulich) – Dominik Novotný (82. Lízal), David Novotný, Vodička (82. Ondris), Rubáček – Varys (70. Mikulka), Žižka. Trenér: Patrik Drga.

Sestava Čechovic: Hradečný – Veselý, Studený, Walter, Šolín – Kadlec (73. Luža), Lakomý (77. Zatloukal), Petržela (73. Zelina), Novák – Jašíček, Haluza (84. Bílý). Trenér: Lukáš Koláček.