Realizační tým fotbalistů Prostějova je kompletní. Hledání nového člena, který doplní stávající trojici, bylo o něco delší, než by si klub přál, a tak tuto otázku vyřešil z „vlastních“ zdrojů. Jedná se navíc o nositele jména, které je v eskáčku velmi dobře známé. Mužstvo z pozice pravé ruky kouče Šmardy bude znovu řídit Pavel Šustr, jenž přitom teprve v průběhu jarní části uplynulého ročníku F:NL rezignoval.

 

„Ještě během pondělí budeme dolaďovat určité věci, ale už mohu potvrdit, že nové trenérské duo bude Michal Šmarda a Pavel Šustr,“ prozradil Večerníku v neděli večer novinku František Jura, předseda 1.SK Prostějov.

Oba trenéři pak budou spolupracovat bok po boku. „Jsou velmi kvalitní a budu chtít, aby se vzájemně doplňovali. Nerad bych hovořil o tom, že jeden je asistentem a druhý hlavním koučem. Budou si spíše oba rovni, ale v případě, že by se neshodli, bude mít hlavní slovo Michal Šmarda,“ objasnil kompetence trenérského dua šéf prostějovských fotbalistů.

Kouč Šustr se tak na lavičku Prostějova vrací už potřetí. Poprvé odešel za nabídkou nejvyšší soutěže na Slovensku, odkud se po roce vrátil. Nyní hlásí comeback po zhruba dvou měsících, kdy se rozhodl po nevydařeném vstupu do jarní části rezignovat. O určité spolupráci se následně hovořilo i v dalších týdnech. Po nástupu do funkce hlavního trenéra české reprezentace do dvaceti let se však zdálo, že se další spolupráce minimálně odkládá. Opak je ale pravdou.