Po loňské úspěšné premiéře se i v letošním roce představili ti nejmenší fotbalisté na hřišti ve Vrahovicích, kde se konal druhý ročník turnaje přípravek Pina Cup pořádaný místním Sokolem za podpory města Prostějova. Aktéři dokázali pro letošní ročník získat na deset mužstev, která se tak utkala ve dvou pětičlenných skupinách, pak následovalo play-off. V krásném letním počasí se bylo v průběhu turnaje na co dívat, jednotlivé „boje“ na hřišti provázela vynikající atmosféra umocněná skvělým občerstvením. Z prvenství se nakonec radovali hráči eskáčka, kteří ve finále udolali Otaslavice.

Po dopoledním slavnostním zahájení turnaje se kluby rozdělily do dvou skupin, kde na každého čekaly čtyři zápasy. Z konečné tabulky se následně rozhodlo o postupujících do čtvrtfinále. Líté boje rozhodly o tom, že do čtvrtfinále se nepodívali hráči Kralic na Hané a Doloplaz, kteří si tak zahráli ale ještě o cenu útěchy.

Do čtvrtfinálových bojů pak proti sobě nastoupil Sokol Konice proti rezervnímu celku Vrahovic a prvně jmenovaný si jako první zajistil místenku do bojů o medaile. Čechovice si dokázaly poradit se Sigmou Olomouc, hráči eskáčka zvládli derby proti Hané a Otaslavice vyřadily hlavní domácí celek, který se tak do bojů o medaile nepodíval.

Semifinálové boje na dvou hřištích nabídly drama především mezi Konicí a Otaslavicemi, kde se nakonec radoval druhý jmenovaný poměrem 5:3. Na druhém hřišti potvrdili hráči Prostějova svou kvalitu a Čechovicím nedali šanci.

V souboji o třetí místo byla následně úspěšnější Konice a domů si mohla odvézt bronzové medaile. Ve finále, stejně jako předtím ve skupině Otaslavice na eskáčko nestačily a bylo tak jasné o vítězi druhého ročníku turnaje přípravek.

Po finálovém zápase už přišlo na řadu předávání cen, kterých se dočkal každý ze zúčastněných týmů. Kromě medailí a poháru nechyběla řada sladkostí a odměn a vyhlášeny byly také nejlepší individuální kategorie. Prvně byli odměněni rozhodčí, kterými byli Karel Kubalák a Jaroslav Procházka. Ceny všichni dostali z rukou náměstka primátora Jiřího Rozehnala, starosty Sokola Vrahovice Rudolfa Rašky a Radka Dostála alias Piny mladšího. „Děkuji všem týmům za účast a za výborné sportovní výkony, které v průběhu celého dne předváděly. Jsem velice rád, že se turnaj vydařil, je to pro mě motivace pro další ročníky. Děkuji hlavně své rodině a všem, kteří mi pomohli turnaj uskutečnit, protože bez jejich pomoci ať už finanční, tak pracovní by nebylo možné takový turnaj uspořádat," dodal spokojeně hlavní organizátor turnaje Martin Procházka. 

26 pinacup2