Už je známo i rozlosování 1. předkola fotbalového MOL Cupu mužů 2023/2024, kde v osudí figurovaly i dva ambiciózní týmy z prostějovského regionu. Oba se během uplynulé sezóny pohybovaly v úplném popředí krajského přeboru, Kostelec dokonce postoupil do Moravskoslezské divize. No a teď si zahrají celostátní pohárovou soutěž. Proti komu?

Fotbalisté FC Kostelec na Hané, úřadující vicemistři krajského přeboru a čerstvý divizní nováček, nastoupí v úvodním předkole nového ročníku MOL Cupu doma proti HFK Olomouc. Hrát se bude v neděli 23. července od 17.00 hodin. Holický celek z hanácké metropole dříve hrával i druhou ligu, ale v posledních letech šel kvalitativně dolů. V nedávno skončené sezóně skončil v divizní skupině D a zachránil se jen díky rozšíření čtvrté nejvyšší soutěže. Tím pádem se oba týmy utkají i v mistrovské sezóně! V euforii z ´postupu však Kostelečtí mají šanci na svém trávníku uspět.

Fotbalisty TJ Sokol Čechovice, kteří krajský přebor 2022/2023 dlouho vedli, aby nakonec obsadili čtvrté místo, čeká v 1. předkole MOL Cupu 2023/2024 Viktorie Přerov. Hanáckého rivala přivítají na vlastním trávníku rovněž v neděli 23. července od 17.00 hodin. Přerovský celek patřil do spodních pater divizní skupiny E a jen těsně se zachránil, proto i v tomto případě je postup zástupce Prostějovska rozhodně reálný.

V případě vítězství a průniku do 2. předkola českého poháru by borci Kostelce narazili na Tatran Bohunice a Čechovičtí na Kozlovice, V obou případech by se tak stalo znovu doma 30. července od 17.00 hodin.