Už tuto sobotu 8. července vypukne osmý ročník fotbalového turnaje s názvem METLE CUP 2023. I v letošním roce se podařilo kapacitu kompletně naplnit a fanoušci se mohou těšit na řadu zajímavých bitev hned mezi patnácti zúčastněnými celky. Organizátoři očekávají velmi dobrou konkurenci a kromě fotbalových dovedností na specificky zamřeném hřišti slibují také bohaté občerstvení i celodenní zábavný program pro všechny návštěvníky.

Turnaj s dlouhodobou tradicí se podařilo i letos organizačnímu týmu včas zabezpečit. „Letos jsme měli téměř hned kompletně obsazeno. Stejně jako loni jsme i letos přistoupili v této kategorii k proplacení startovného předem, abychom nic nemuseli řešit na poslední chvíli. Poslední měsíc jsme už zájemce museli bohužel odmítat. Více jak patnáct týmů ale neplánujeme, akce na celou sobotu nám vyhovuje,“ prozradil Martin Vogl.

Diváci se mohou těšit na celky, které se na akci střetávají pravidelně. Chybět nebude domácí celek, Chop pot, Brodek u Prostějova, Dobrochov, ale i vzdálenější týmy, mezi které patří Mrdokleče. A stejně jako loni dorazí i mužstvo ze Slovenska. „Loni měl turnaj opravdu silné obsazení a myslím si, že letos to bude fotbalově ještě o kousek výš. Odhadovat, kdo by se kam mohl dostat, si netroufám. Určitě se ale na všechny moc těšíme,“ doplnil Vogl.

Skupinová fáze by měla probíhat do odpoledních hodin. V podvečer by měl být znám vítěz osmého ročníku a po slavnostním vyhlášení bude následovat zábava pro všechny zúčastněné i návštěvníky. „Opět můžeme pozvat na řadu dobrot, které budou k dispozici od ranních hodin až do pozdních nočních hodin. Můžu ujistit, že nikoho nenecháme o hladu nebo bez dostatečného příjmu tekutin. A kdo ví, třeba přijde i nějaké překvapení… To ale budete muset dorazit, abyste věděli, co to bude,“ dodal se smíchem jeden z organizátorů turnaje.