Nejúspěšnější soutěžní ročník v oddílových dějinách mají za sebou fotbalisté TJ Sokol Čechovice, jehož „A“-tým skončil čtvrtý v krajském přeboru KFS Olomouc a vyhrál krajský pohár, mužské béčko pak ovládlo III. třídu OFS Prostějov i okresní pohár. Závěr vynikající sezóny 2022/2023 pak obstaral maximálně vydařený Den čechovické kopané.

Celodenní program poslední červnové soboty otevřely tři přátelské zápasy v podání čechovických mládežníků, kteří také pravidelně sbírají cenné úspěchy. Nejprve benjamínci z mladší přípravky porazili své rodiče 12:11, poté mladší žáci v černých dresech zdolali modré 6:5 a následné utkání dorosteneckých celků jasně patřilo červeným 8:1.

Pak už přišel na řadu zlatý hřeb akce: exhibiční duel mezi současným „áčkem“ TJ Sokol a výběrem hráčů, jež v minulosti nastupovali za Čechovice. Rozhodčí David Kopecký, Adam Sosík a Martin Bilík dohlíželi na působivou přestřelku s výsledkem 9:4 pro domácí. Triumf v krásně přátelské atmosféře jim gólově zajistili Kadlec (2), Luža, Muzikant, Haluza, Walter, Jurníček, Kopečný a Žídek, za hosty brankově korigovali Ráček, Jano, Varga a Hodulák.

Kolektiv bývalých plejerů nastoupil v této sestavě: Brankáři David Klimeš (Nové Sady) a Martin Sedlařík (Želatovice), hráči do pole Petr Hodulák (Držovice), Fana Kolečkář (Velká Bystřice), Michal Ráček, Adam Klimeš, Ondřej Šup (všichni Lipová), Kamil Žáček (Kralice), Ladislav Šťastný (Čechovice), Dominik Drmola (Otaslavice), Michal Obručník (Smržice), Jaroslav Vinklárek (Kostelec), Fana Hanák, Radek Jano, Tom Vybíral a Tomáš Varga (všichni Vrahovice), Viky Suchánková (1.SK Prostějov), Martin Pospíšil (Pivín), Adam Rus (Určice), Rachel Váhalová (Sigma Olomouc) a Sarah Váhalová (Baník Ostrava). Už tak vynikající náladu ještě vygradoval dodatečný penaltový rozstřel, v němž prý měl mírně navrch 16:17 (nebo tak nějak) hostující mančaft.

„Jménem výboru Sokola Čechovice si všem hráčům a trenérům – od nejmladších až po muže – dovoluji poděkovat za celosezónní skvělou reprezentaci našeho klubu a výborné výsledky. Bývalým hráčům patří díky za to, že na Čechovice nezapomněli, a všem fanouškům i sponzorům za jejich vytrvalou pomoc. Obří dík patří také všem pořadatelům, kteří Den čechovické kopané připravili a jež se o vše znamenitě postarali. Velké poděkování samozřejmě patří též statutárnímu městu Prostějov a Olomouckému kraji za celoroční podporu,“ vzkázal předseda pořádajícího oddílu Josef Sklenář.

 

27 cechovice227 cechovice3