Poslední týden přípravy má za sebou eskáčko a nyní už se bude pilně připravovat na první soutěžní zápas, který přijde na řadu v sobotu proti Viktorii Žižkov. Během měsíčního období plného nabírání fyzické kondice i návyku na obměněný kádr se toho udála celá řada. Mužstvo absolvovalo řadu náročných tréninků a pět přípravných zápasů, kde je prověřily dva ligové celky, dva soupeři, které brzy potkají i v lize, a nováček třetí nejvyšší soutěže.

Řadu tréninkových dávek během vysokých teplot museli hráči skousnout. K tomu se na začátku dost měnila také tréninková skupina, kdy na zkoušku dorazilo větší množství hráčů, ale jen pár z nich si vybojovalo místo v kádru. Kromě stadionu Za Místním nádražím si hráči vyzkoušeli také písek a pro vysoké teploty mohli fyzickou zátěž zažít i na koupališti ve Vrahovicích.

Konečná bilance pěti přípravných zápasů jsou dvě vítězství a tři porážky. Co ale může v tomto ohledu těšit realizační tým daleko více, je fakt, že po třech porážkách jejich svěřenci zabrali v posledním týdnu, kdy si připsali hned dvě výhry a potvrdili, že výkony jdou tím správným směrem. Už proti Zlínu nebyli daleko minimálně od remízy. V posledním týdnu byly navíc obě výhry ještě cennější o fakt, že si Prostějov udržel čisté konto. Teď to bude důležité přetavit i do startu soutěže, kde na úvod budou čekat dva nevyzpytatelní nováčci. 

 

Výsledky 1.SK Prostějov v letní přípravě 2023

1.SK Prostějov – 1.FC Slovácko 1:2

1.SK Prostějov – SK Sigma Olomouc 1:4

FC Zlín – 1.SK Prostějov 2:1

1.SK Prostějov – Start Brno 4:0

1.SK Prostějov – FC Zbrojovka Brno 1:0