Necelý měsíc dostali volno i fotbalisté krajských soutěží, kteří se postupně vracejí do přípravy před nadcházejícím ročníkem. A k přípravě neodmyslitelně patří i přípravné duely. První z nich odehrál divizní Kostelec, který odehrál hned dvě utkání. Nejprve se Šumperkem a následně proti Rousínovu. První duel za sebou mají i Určice a Čechovice, které změřily síly ve vzájemném souboji.

 

Kostelec na Hané – FK Šumperk 1:2 (1:0)

Branka Kostelce: Preisler

Sestava Kostelce: Hradečný – Fajstl, Pavlíček, Konečný, Svoboda, Brhel, Kořenovský, Ondroušek, Škrabal, Los, Preisler. Střídali: Kintr, A. Grulich, L. Grulich, Petrik, Denis Holub, David Holub, Vyroubal. Trenér: Lubomír Keluc.

 

TJ Tatran Rousínov - FC Kostelec na Hané 1:3 (1:0)

Branky Kostelce: David Holub 2x, Škrabal.

Sestava Kostelce: Hradečný – Fajstl, Lužný, Pavlíček, L. Grulich – Ondroušek, A. Grulich, Los, Hruban, Vyroubal – Denis Holub. Střídali: Holoubek, Konečný, Kořenovský, Škrabal, David Holub, Vítek. Trenér: Lubomír Keluc.

Hodnocení trenéra Lubomíra Keluce k oběma utkáním: „Zvolili jsme soupeře z divize a vrchních pozic krajských přeborů, abychom si vyzkoušeli, jestli budeme konkurenceschopní v divizi uspět. Příprava je totiž strašlivě krátká. Obě utkání nám ukázala, na čem máme pracovat. Některé pasáže hry nebyly po technické ani fyzické stránce dobré. Bylo tam vidět hodně chyb a kluci musí pochopit, že všechna zaváhání či ztráta koncentrace nás mohou stát body. Jinak k přístupu nemám moc co vyčíst. Na to, jaké panovalo počasí, to všichni odmakali a řekl bych, že i ty výsledky odpovídají tomu, jak zápasy celkově probíhaly. V obou utkáních ale byly lepší a horší pasáže a zde to musíme zlepšit.“

 

TJ Sokol Čehovice - TJ Sokol Určice 1:3 (0:3)

Branky: Muzikant – 2x Navrátil, Borja.

Sestava Čechovic: Kvapil – Veselý, Jurčníček, Doseděl, Hanák – Kopečný, Lakomý, Schön, Zatloukal – Faltýnek, Halouzka. Střídali: Zbořil, Muzikant, Kucharčuk, Koláček, Matoušek. Trenér: Pavel Kucharčuk.

Sestava Určic: Sestava Určice: Hýbl, (46.Sohlich) – Němčík, Horák, Rus, Ráček – Škrabal, Zapletal, Piňos, Borja, Halouzka – Navrátil, Střídali: Menšík, Grulich, Vaverka, Paul. Trenér: Petr Gottwald.

Hodnocení trenéra Čechovic Pavla Kucharčuka: „Měli jsme dost problémů s poskládáním sestavy, protože nám scházela řada hráčů kvůli omluvenkám v důsledku dovolených a dalších věcí. Nastoupili tak někteří kluci z dorostu a hráči, kteří toho prostoru tolik neměli. Po prvním poločase jsme prohrávali o tři branky, kdy jsme udělali velké chyby, jež soupeř dovedl potrestat. Určice byly určitě lepší v první půli. Ve druhé půli jsme se zlepšili a musím říct, že tam už jsme byli aktivnější a více na balónu. Nedokázali jsme ale akce dohrát do kvality a dali jsme tak jen jednu branku. Na první zápas dobrý, ale i trošku smolný, protože se nám tři hráči zranili.“