Kromě fotbalistů eskáčka se dlouhé roky v rámci českého poháru neukázal žádný jiný regionální zástupce. V letošním roce se ale objeví hned tři celky. Kostelec si místenku zajistil díky postupu z krajského přeboru. Čechovice zase zvládly krajský pohár a mohou se také těšit na minimálně jeden duel proti diviznímu soupeři. Oba kluby svou pouť načnou v neděli 23. července od 17.00 hodin na domácí půdě a jistě budou za fanouškovskou pomoc vděčné.

Kostelec s 1.HFK Olomouc

V prvním předkole čeká na Kostelec soupeř, kterého potká brzy také v rámci divizi E, a tím je 1.HFK Olomouc. „Určitě se na Mol Cup těšíme a pevně věřím, že máme šanci postoupit i dál. Během týdne nás čekají čtyři tréninky a určitě budeme část věnovat právě tomuto zápasu. Můžeme počítat jen s hráči Kostelce a uvidí se, jak se nám to podaří v neděli prodat,“ zmínil úvodem kouč Kostelce Lubomír Keluc.

K dispozici bude mít i některé nové tváře, na které by měl čekat první ostrý duel v červeno-bílém dresu. „Los přestoupil ve volném termínu, takže ten už je naším hráčem. Věřím, že i u některých hráčů eskáčka by to mohlo klapnout. Dohodu máme také s Náměští a Lutínem, které by nám měly na tento duel uvolnit Brhela a Konečného. Domluva je nadstandardní,“ pochvaluje si lodivod.

„Já bych chtěl uspět a pokusit se i o další kolo. I kdyby to nevyšlo, tak máme případně domluvu se Šternberkem, což je další kvalitní celek. A byl bych moc rád, kdyby se postup povedl i Čechovicím. Může to být i takové měřítko, jestli jde okresní fotbal opravdu nahoru, nebo zatím jen dělá menší krůčky,“ doplnil závěrem kouč Keluc.

Čechovice vyzvou Přerov

Do areálu v Čechovicích dorazí také klub z divize E, a tím je 1.FC Viktorie Přerov. Ten za sebou nemá zrovna nejlepší sezónu a v letošní by to chtěl napravit. „Těšíme se na konfrontaci s divizí. Přerov má mladé mužstvo, které je velmi dobře fyzicky připravené, a myslím si, že nás čeká velmi náročný duel, jenž prověří i naši fyzickou kondici. Jsem ale přesvědčen, že máme šanci uspět a snad prodáme i třeba větší zkušenost v mužstvu,“ uvedl k soupeři kouč Čechovic Pavel Kucharčuk.

Stejně jako v Kostelci se tak budou i v Čechovicích tento týden připravovat na svého soupeře a kouč je rád, že už bude moci využít hlavně navrátilce z dovolených. „Tento týden nám chybělo snad sedm hráčů stabilní sestavy kvůli dovoleným a dalším záležitostem. Ti by se k nám měli už od zítřka přidat a budeme pracovat na tom, aby se nám povedlo dostat minimálně do dalšího kola,“ doplnil Kucharčuk.

 

Mol Cup – 1. předkolo

Neděle 23. července, 17.00 hodin:

FC Kostelec na Hané – 1.HFK Olomouc

TJ Sokol Čechovice – 1. FC Viktorie Přerov