Hned tři kluby v rámci Českého poháru měl prostějovský region letos v osudí a po prvním týdnu zůstává jejich počet nadále stejný. Kostelec zvládl na domácí půdě duel proti 1.HFK Olomouc a zvítězil rozdílem tří branek. Stejně tak se zadařilo i Čechovicím proti Přerovu, které coby vítěz krajského poháru mohou nadále žít sen o některém ze soupeřů z ještě vyšších než divizních soutěží. A skvělou zprávou pro fanoušky by měl být fakt, že o následujícím víkendu se už oba zápasy nepotkají ve stejný čas.

Oba dva týmy a dlouholetí rivalové svůj historicky první zápas v rámci Mol Cupu zvládli na jedničku. Čechovice využily svých zkušeností proti dobře hrajícím mladíkům. „Jsme za postup moc rádi. Teď nás čekají Kozlovice, ale nám je jedno, kdo se nám postaví do cesty, my prostě chceme ještě uspět,“ prozradil s úsměvem kouč Čechovic Pavel Kucharčuk.

„Věřím, že se nám vrátí ještě někteří kluci, kteří dnes nebyli k dispozici, a v týdnu se na to pokusíme co nejlépe nachystat. Je nám samozřejmě jasné, že nás čeká nejlepší celek divize, nebude to nic snadného, ale je to fotbal a možné je všechno,“ doplnil Kucharčuk.

Velkou radost z postupu prožívali i fotbalisté Kostelce. Na ně v závěrečném předkole čekají Bohunice, tedy soupeř ze třetí nejvyšší soutěže. „Těšíme se na dalšího kvalitního protivníka. Očekávám, že to bude ještě o level výš, než tomu bylo nyní s Holicí. Pevně věřím, že přijdou i fanoušci. Chtěl bych je tímto pozvat, aby přišli kluky povzbudit, protože to jsou sváteční zápasy,“ uvedl Lubomír Keluc.

Podle jeho slov by se navíc zápasy ani neměly krýt, což je jistě skvělá zpráva pro fanoušky. „Pevně věřím, že se nám podaří s Čechovicemi domluvit tak, aby se zápasy nekryly. Bude to dobré i pro lidi, kteří si zaslouží jít během víkendu na dva kvalitní zápasy. Vypadá to tedy tak, že my bychom měli hrát v sobotu a Čechovice v neděli. Tak určitě neváhejte a přijďte se podívat na dobrý fotbal a udělat parádní atmosféru na oba stadiony. Kdyby se podařilo, že to oba zvládneme a dostaneme se do prvního kola, tak by to byla bomba pro celý region,“ doplnil lodivod Kostelce.

Mol Cup – předkolo

Sobota 29. července, 17.00 hodin:

FC Kostelec na Hané – TJ Tatran Bohunice

Neděle 30. července, 17.00 hodin:

TJ Sokol Čechovice – FK Kozlovice