Po generálce se Zbrojovkou přišel na řadu poslední týden přípravy, ve kterém se mužstvo pod vedením kouče Šmardy pilně připravovalo na první ostrý duel nového ročníku. Po nepříliš zdařilém úvodu hráči ukázali sílu a charakter a pod hlavním koučem Šmardou nadále pokračuje stoprocentní bilance na domácí půdě, která vydržela i přes letní přestávku a stěhování do azylu v Holici. Do dalšího týdne tak může jít eskáčko s čistou hlavou.

Rok se s rokem sešel a stejně jako v předešlých sezónách se i letos Prostějov na úvod soutěže postavil nováčkovi. U Žižkova se ale slovíčko nováček úplně nesedí, protože pravidelný účastník dvou nejvyšších soutěží loni ve třetí lize jasně ukázal, že tam nepatří. „Věděli jsme, že na úvod to bude těžký soupeř, který bude velmi silný na míči, protože hráči byli po celý rok zvyklí kontrolovat hru a v této disciplíně si věří. My jsme se na to snažili připravit a šli jsme do zápasu s tím, že ho chceme zvládnout za plný počet bodů, a i z azylu udělat prostředí, kam budou všichni jezdit s respektem,“ prozradil kouč Michal Šmarda.

Ze zápasů si také odnesl řadu postřehů a upozornil hned na nedostatky, které se budou snažit v dalším tréninkovém cyklu zlepšit. „Měli jsme tam řadu slibně rozjetých akcí, ale scházela nám větší kvalita, abychom to dohráli do velké šance. Jedině tak mohou padat branky. Na to se musíme i nadále zaměřit a věřím tomu, že půjdeme ještě nahoru, protože i noví hráči samozřejmě ještě potřebují čas na aklimatizaci. Také bylo znát, že se jedná o první zápas. Tohle vítězství nám k ještě lepší fotbalovosti může pomoct,“ doplnil Šmarda.

Na pozápasové konferenci se kouč vracel také k posilám a možné variabilitě v sestavě, kde mužstvo trénovalo i jiná rozestavení. „Máme nyní větší množství hráčů, můžeme proto typologicky vybírat na soupeře, což je velmi důležité. Je tam více variant a dnes se třeba hodně dobře předvedli oba útočníci. Je tedy možné, že přijdou zápasy, kdy mohou hrát od úvodní minuty spolu. Když bych to ale přenesl na celý tým, tak je opravdu dobré, že teď máme možnosti, jak případně reagovat na aktuální vývoj a tak dále,“ dodal Šmarda.