Týden se s týdnem sešel a přípravy na novou sezónu v rámci soutěží pod hlavičkou Olomouckého krajského fotbalového svazu jsou v plném proudu. Stále však řadě fotbalových fanoušků zůstává v paměti i předešlý ročník 2022/2023, který toho z regionálního pohledu nabídl opravdu hodně. A v rámci FOTBALU EXTRA, který pro vás PROSTĚJOVSKÝ Večerník tradičně připravuje, není možné na žádného z těchto zástupců zapomenout.

V dnešním už dvaatřicátém vydání se tak můžete společně s námi vnořit do toho, jak dopadly souboje v I.B třídách, kde se představilo hned osm zástupců. Jako obvykle nebude scházet redakční komentář, pohled do statistik soutěže, ale i jednotlivých celků a rozhovory s trenéry. A jelikož i zde nechyběla jedna fotbalová pohádka zakončená postupem do vyšší soutěže v podání Pivína, naleznete v drobnohledu jeho cestu za mistrovským titulem.

V čase krátké letní přestávky jsme se tak už dvakrát zaměřili na fotbalisty Prostějova, kde jsme se nejprve ohlédli za záchranou, následně pro vás připravili servis před zahájením nového ročníku, který začal během uplynulého víkendu. Z regionálního pohledu nescházel prvotní souhrn všech mužských i ženských soutěží, na nějž navázala mládež. Poté jsme se přenesli do krajského přeboru, v minulém vydání pak následovaly I.A třídy. V dnešním vydání se můžete těšit na z regionálního hlediska nejpočetněji zastoupenou I.B třídu, kde figuruje hned osm účastníků. A rozhodně nekončíme, protože už v příštím čísle se můžete těšit na okresní přebor, který v uplynulé sezóně rozhodně nenudil.

Teď už se ale spokojeně usaďte, dejte si kávičku a k ní něco dobrého a podívejte se na to, jak se za skončeným ročníkem ohlíží zástupci z regionu.

 

Další díl seriálu FOTBAL EXTRA je věnován ohlednutí za vystoupením v okresním přeboru, vše potřebné najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 24. července