Podruhé se v probíhajícím ročníku druhé nejvyšší soutěže představili fotbalisté Prostějova ve svém domovském azylu v Holici ve středu, kdy přivítali rezervu pražské Sparty, která čekala na první body, zatímco domácí chtěli potvrdit stoprocentní úspěšnost na svém území pod koučem Šmardou.

Po prospaném úvodu museli domácí dotahovat dvoubrankovou ztrátu, která svítila na tabuli ještě deset minut před koncem. Dvě branky Malce a trefa Gábriše ale rozhodli o dělbě bodů.

Než se oba celky prvotně rozkoukaly už se měnilo skóre. Z první střely v zápase se totiž radovali hosté. Nevydařený odkop brankáře Vejmoly posbíral kapitán hostů Kaštánek a po rozehrávce byl také na konci celé akce, kde míč ve vápně precizně uklidil za tyč – 0:1. Domácí celek to očividně neprobudilo a Sparta byla nadále aktivnější. Po centrovaném míči se dostal k hlavičce Schánělec, tu ještě brankář Vejmola vyrazil, ale následný střílený centr už hrudníkem poslal do odkryté klece – 0:2. Druhý direkt už znamenal budíček i pro modrobílé barvy.

V první příležitosti Prostějova byl Bartolomeu, ale jeho pokus na bližší tyč skončil jen na boční síti. Z druhé strany se dostal do skvělé pozici Ciencala, ale nevyzrál na brankáře Surovčíka. Kýžená branka, která znamenala snížení přišla v 39. minutě. Bartolomeu se uvolnil po lajně a našel skvělým pasem Malce na zadní tyči, ten se hlavou nemýlil a korigoval stav – 1:2.

Druhá půle nabídla ve své úvodní půl hodině jen dvě zajímavější situace. U první byl Koudelka, kdy se dostal k propadenému míči, ale možná byl sám zaskočen, že se dostal do takové pozice. Druhou byla menší strkanice při střídání hráčů Sparty. Tím zajímavé momenty skončily, ale plně je vynahradila poslední čtvrthodina.

V 81. minutě se zdálo být rozhodnuto. Odvrácený roh Sparty se dostal zpátky do vápna a Morkovics předvedl skvělou podívanou, kdy se přes dva hráče uvolnil a zakroutil míč na zadní tyč – 1:3. Obrovská radost na straně hostů ale nevydržela příliš dlouho, protože hned po rozehrávce dokázal Prostějov dovézt akci do zdárného konce. Střílený centr Koudelky si našel Malec a jemným protečováním nedal brankáři šanci – 2:3. V závěru ještě přišla hvězdná chvíle pro Šimona Gábriše, ten vinou zranění naskočil až na poslední minuty do útoku. Ortodoxní stoper se ale nejlépe zorientoval a v 88. minutě srovnal stav zápasu – 3:3. Tento stav vydržel až do konečného hvizdu hlavního sudí a ve třetím duelu sezóny zažil Prostějov po vítězství a porážce i první remízový duel.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA – 3. kolo

1.SK Prostějov – AC Sparta Praha „B“

3:3 (1:2)

Branky: 39. a 82. Malec, 88. Gabriš – 3. Kaštánek, 12. Schánělec, 81. Mokrovics. Rozhodčí: Kvítek – Kříž, Matoušek. ŽK: 90+1. Koudelka – 47. Gomez. Diváků: 720.

Sestava Prostějova: Vejmola – Elbel, Spáčil (87. Bolf), Schaffartzik, Bartoš (62. Moučka) – Habusta (62. Macháček), Slaměna (84. Gábriš) – Cienciala (46. Jaroň), Koudelka, Bartolomeu – Malec. Trenér: Michal Šmarda.

Sestava Sparty: Surovčík – Gomez (65. Kukučka), Ševinský, Vydra – Ryneš (65. Hodouš), Kaštánek, Horák (83. Tosnar), Váňa – Pešek (65. Morkovics), Rus (59. Cisse), Schánělec. Trenér: Petr Janoušek.