Se stejnou snahou jako o den dříve vstupovali fotbalisté Čechovic do svého druhého zápasu v Mol Cupu. Tím nebylo nic jiného než se pokusit prokousat ještě alespoň přes jedno kolo dál. Proti partě kouče Pavla Kucharčuka ale stál velmi silný soupeř, kterým byl aktuální vítěz divize z Kozlovic, jenž se však rozhodl zůstat v této soutěži. V prvním poločase dokázali domácí držet krok a nebýt vlastních chyb, mohli pomýšlet i na poločasové vedení. Ve druhé půli ale postupně hosté potvrdili své kvality. S pohárovou soutěží se rozloučil i druhý regionální zástupce.

Stav před výkopem

S cílem pokusit se ještě o jedno překvapení a poslat ze hry z Mol Cupu dalšího účastníka divize. S tím nastupovaly domácí Čechovice do tohoto duelu. Kouč Pavel Kucharčuk se i tentokrát musel obejít bez Nováka, který doléčuje zraněné koleno, jinak už měl ale kádr téměř kompletní. Pro kouče hostů Davida Kobylíka, jenž toho v posledních letech prožil na Prostějovsku hodně, to byla zase soutěžní premiéra pod barvami Kozlovic. Chtěl v ní uspět, což se mu nakonec podařilo.

Vývoj zápasu

Úvodní minuty nechali domácí hráči kombinovat hostující celek, který si ale výraznější šance nevytvořil. Z první vážnější akce zápasu se tak k radosti obecenstva radovali domácí. Vedení jim ale vydrželo jen deset minut, kdy nepokryli standardní situaci a hosté z rohu srovnali. Jen dvě minuty potřebovali na otočení vývoje, kdy se nemýlili z penalty. Zbytek poločasu nabídl vyrovnanou bitvu, která ale další branku nepřinesla.

Ve druhém dějství se pokračovalo ve vyrovnaném zápase. Postupujícími minutami to byli ale stále častěji hosté, kteří měli více sil, ke konci už domácí k ničemu nepouštěli. Podařilo se jim navíc přidat i tři branky a připsali si zasloužené vítězství, jež je ale pro Čechovice až příliš kruté.

Zásadní okamžiky

V úvodu si oba celky vyměnily po jednom rohovém kopu a poté se hra přelévala. První vážnější situaci si připravili domácí a centrovaný míč uklidil do sítě hlavou Filip Halouzka a domácí se dostali do vedení v jedenácté minutě – 1:0. Kozlovice se držely více na míči, ale k větší šanci se ne a ne dostat. K vidění bylo v tu dobu i pár ostřejších zákroků. Po dvaceti minutách mohlo být v Čechovicích ještě veseleji. Centr Muzikanta si našel Šteigl a jeho hlavička směřující na zadní tyč jen těsně proletěla mimo.

Poté už začali úřadovat hosté. Ve 21. minutě si na rohový kop vyskočil nejvýše Řehák a srovnal tvrdou hlavičkou pod břevno – 1:1. Jen dvě minuty stačily hostům na otočení vývoje. Rozehrávku domácích dokázali překazit a Kvapil byl pod nohama útočníka pozdě, takže sudí nařídil pokutový kop. Míč si postavil Nekuda a poslal jej tvrdou ranou za levou tyč – 1:2. V následných minutách měly oba celky šanci z přímého kopu, ale mířily mimo. Další velkou šanci Kozlovic pak zazdil Kyselák a tečku za poločasem udělala střela domácího Kalvody do rukavic brankáře Obziny.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji hosté a v 52. minutě se dočkali pojistky skóre. Skvělou akci Skopala a následnou ránu ještě Kvapil vyrazil, ale na dorážku z malého vápna od Kozáka už neměl nárok – 1:3. Čtvrté brance pro Smejkala scházelo pár desítek centimetrů, proti Nekudovi a Kaďorkovi zase vytáhl skvělé zákroky Kvapil. Po hodině hry se Čechovice dostaly do tlaku a snažily se korigovat. Skvělou ránu vypustil Studený z voleje, ale brankář byl připravený. Po hlavičce Šolína zase scházely centimetry.

V závěru měl velkou šanci ještě Šteigl, ale těžký volej nezkrotil do patřičných výšek. Poslední pětiminutovka pak přinesla krutý konec pro domácí, kdy nejprve Vítek jen těsně minul tyč, ale následně byl Smolka přesný a z přímáku se trefil přesně za háčky přízemní střelou – 1:4. Poslední, kdo se dotkl míče v celém zápase, byl Vyhlídal, který si udělal prostor a poslal Kvapila na opačnou stranu – 1:5.

Osobnost utkání

V dresu Čechovic podala řada hráčů velmi dobrý výkon a soupeři nedali nic zadarmo. Vepředu byl hodně cítit Filip Halouzka, který nevynechal jediný souboj a často i pud sebezáchovy šel stranou. Vzadu pak vše velmi dobře dirigoval Studený a stejně jako v minulém týdnu předvedl i přes pět branek spolehlivý výkon brankář Kvapil.

Zajímavost duelu

Jednoho velmi zajímavého návštěvníka měl brankář hostů Obzina zhruba tři minuty ve svém pokutovém území. Na druhou půli se totiž dorazil podívat i holub, kterému se hra očividně zalíbila. Z uctivé vzdálenosti poctivě sledoval, co se kolem něj děje. Za potlesku tribun pak pokračoval ve svém letu zase o dům dál.

Atmosféra střetnutí

Skvělá. Do čechovického stánku zavítalo dle zápisu 540 diváků a naším odhadem bychom si troufli tvrdit, že jich mohlo být možná i víc. Zaplněná tribuna, okolní břeh, ale i celé hřiště vytvořily skvělou atmosféru, která nebyla nevraživá. Potlesk si vysloužily oba celky po každé pěkné akci či zákroku brankáře. Tak by to mělo vypadat.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Pavel KUCHARČUK – TJ Sokol Čechovice

„Věděli jsme, že k nám zavítá vítěz divize, který odmítl postup a má velkou kvalitu. Co se týče zápasu, tak si myslím, že jsme v prvním poločase odvedli velmi solidní výkon a hráli jsme vyrovnanou partii. Podařilo se nám vstřelit i první branku. Trošku mě mrzí ty dvě obdržené branky. Jedna byla po penaltě z naší špatné rozehrávky. Druhá přišla z rohu od Řeháka, který měl být osobně bráněn. Chtěli jsme s tím ještě něco udělat ve druhé půli, ale to, co jsme si řekli v kabině, už jsme nenaplnili. Větší část druhé půle byla nemastná, neslaná. Branky jsme už pak soupeři sami připravili.“

David KOBYLÍK – FK Kozlovice

„Byl jsem spokojen už i se vstupem do utkání i přes inkasovanou branku. Byli jsme agresivní a získávali jsme řadu míčů. Kluci viděli, že když budou pokračovat v této hře, tak to vítězství přijde. Jsem rád, že se nám konečně povedlo prolomit střeleckou smůlu. Na můj vkus tam ale stále bylo až příliš zabitých šancí, které se daly využít. Dnes jsme svým přístupem dokázali zhodnotit tvrdou tréninkovou píli a určitě nám tato výhra pomůže i psychicky před startem soutěže. Klukům za to musím poděkovat.“