Už více než čtyřicet let platí, že poslední sobota v červenci patří v Dobromilicích fotbalu. Stejně jako v letech předešlých se zde i letos potkaly čtyři celky z nedalekého okolí, které mezi sebou odehrály přátelské zápasy. Letos se nejlépe zadařilo Hošticím-Herolticím, když dokázaly v semifinále porazit Otaslavice a ve finále domácí celek. Kromě fotbalu se ale také přálo, a to dlouholetému hráči, trenérovi a činovníkovi fotbalu v Dobromilicích.

Program odstartoval už v pravé poledne, kdy prostě nastoupil domácí celek a jeho dlouholetý rival z Nezamyslic. Po brance na každé straně se zdálo, že utkání takto i skončí a diváci budou svědky penalt. Pět minut před koncem ale Nezamyslice vstřelily branku. Na tu však vzápětí domácí odpověděli a po stavu 2:2 následoval rozstřel. V něm se zadařilo domácímu celku a mohl se těšit na finále.

Ve druhém souboji se představily Otaslavice proti Hošticím-Herolticím z vyškovského okresu a radoval se poměrně jednoznačně druhý jmenovaný, který si klíčový náskok vytvořil už v prvním poločase hraném půl hodiny, kde vedl 4:1. Po konečném vítězství 5:2 si mohl dát pauzu během zápasu o bronz.

V tom se střetly Nezamyslice s Otaslavicemi a jediný účastník krajských soutěží už předvedl o poznání lepší výkon a dokázal zvítězit poměrem 3:1. Domů si tak Otaslavice odvezly třetí příčku a Nezamyslice bramboru. Ve finále ukázal host z Vyškovska, že jeho postup nebyl náhodný a nedal šanci ani domácímu celku, se kterým si nakonec poradil 3:0 a mohl se tak těšit z premiérové výhry na tomto turnaji. Během tohoto aktu přišlo také na blahopřání a poděkování jedné z legend fotbalu v Dobromilicích k životnímu jubileu. „Při této příležitosti jsme poblahopřáli a poděkovali Václavu Klužákovi, byl to dlouholetý činovník a trenér našeho klubu, který letos oslavil osmdesáté narozeniny. Jsem moc rád, že mezi nás zavítal a že jsme mu mohli takto vyjádřit náš dík,“ prozradil Libor Nosek.

Na každý z celků čekala ale odměna za účast a po skončení nechyběla kromě vyhlášení i volná zábava. „Je to u nás tradice, kterou udržujeme už zhruba čtyřicet let. Vždy pozveme nejbližší spřátelená mužstva. Myslím si, že účast byla dobrá i z pohledu fanoušků a všichni jsme si užili krásné odpoledne i večer. Pivo bylo studené, párky byly teplé, takže vše proběhlo dobře. Jsme tak určitě spokojení,“ hodnotil jeden z organizátorů Libor Nosek.