Úvodní kolo hlavní fáze českého poháru pod názvem MOL Cup se obvykle netěší příliš velkému zájmu. Do soutěže totiž ještě nevstoupily ligové celky a po zápasech většinou každého zajímaly jen výsledky. V letošním roce to ale bylo zcela o něčem jiném a postarali se o to hráči Prostějova společně se svým soupeřem z Řepiště. Už den před utkáním vyvstali na sociálních sítích zprávy, že hlavní celek ambiciózního celku do duelu nenastoupí vinou sporů s vedením. Ve středu se tak skutečně stalo a proti druholigovým profesionálům si stoupli hráči, kteří hrají třetí třídu.

 

Prostějov by byl favoritem duelu i proti „A“ mužstvu, proti celku hrajícímu nejnižší soutěže už se nebylo vůbec nutné bavit o postupu. Svěřenci kouče Šmardy ale nenechali nic náhodě a domácí celek doslova zasypali hned šestadvaceti brankami. Průměr na branku je tak jen o něco málo vyšší než tři minuty. Takový výsledek pochopitelně pohárová soutěž nepamatuje a jen těžko jej najdete i v rámci mládežnických kategorií. Informace o obou celcích tak v následujících dnech plnili celostátní média a debaklu si všimli i periodika mimo Českou republiku.

O další historický počin se postaral i střelec Prostějova Jan Silný, který během utkání zaznamenal hned jedenáct branek a jen utrhnutí z řetězu některého z dalších kanonýrů by jej mohlo připravit o korunu střelců letošního Mol Cupu.!

Na sítích začaly hojné diskuze a fotbalová veřejnost se rozdělila na dva tábory. Jeden z nich vítá, že Prostějov rozdíl ukázal a solidní návštěvě v areálu soupeře ukázal své kvality, i když se to samozřejmě obešlo bez stoprocentního tempa. Druhý si naopak myslí, že to bylo až zesměšnění soupeře a moc se není čím chlubit. Představa, že by ale profesionální fotbalisté dali tři branky a následně si zbytek zápasu nahrávali, je zcestná a byla by to naopak větší ostuda i možné zabrzdění do následujících kol.

Smutným faktem celého duelu zůstal fakt, že u soupeře se očividně nejednalo jen o tento zápas a velký otazník visí nad dalším působením celku v divizi, které si v minulém ročníku vykopal. Mecenáše klubu totiž výkonný výbor odvolal, už před středečním duelem skončil kouč Pavel Zavadil a dle hádek mezi hráči hlavního a rezervního mužstva je patrné, že společná řeč se bude hledat jen těžko. Před pár lety klub hrající okresní přebor, tak nyní čeká z divize zřejmě nepříjemný sešup, pokud se nic nezmění.