Premiéra po návratu do okresního přeboru čekala na rezervu Čechovic, kterou v úvodním klání nečekal snadný soupeř a na svém stadionu přivítali soupeře z Vrahovic, jenž patří dlouhodobě k tomu lepšímu, co okres nabízí. Pro oko fanouška toho duel nabídl opravdu hodně. K vidění byla řada šancí na obou stranách hřiště, emoce a hned sedm branek, kde se ve vedení oba celky poctivě střídaly. Úspěšnější nakonec i po zásluze byla domácí rezerva, která si tak v prvním zápase po návratu hned připsala první bodový zisk.

Už během úvodních patnácti minut mohli fanoušci vidět minimálně po dvou brankách na každé straně. Ale střelci se očividně na začátku zápasu ještě hledali, a stav tak zůstával bez branek. O první branku nového ročníku se tak postaral až po šestadvaceti minutách nováček v barvách Vrahovic a dlouhodobý střelec Petr Bross, který po hlavičce Studeného už neměl moc těžkou práci dostat míč do sítě – 0:1.

Druhou branku mohl o chvíli později přidat Kalandřík, ale ve vápně se ukličkoval a z následné akce domácí dokázali srovnat. Luža pláchnul po kraji obraně a naservíroval míč Jodlovi jako na zlatém podnosu – 1:1. V závěru poločasu pálil hodně nad domácí Naicler a kousek mimo skončil rohový kop Bukovce, který zkusil překvapit brankáře. Závěr silně ovlivnil i kombajn, který se rozhodl sklidit pole za hřištěm v nejméně vhodnou dobu a situace pro alergiky byla doslova kritická. Přes hustý prach navíc nebylo ani pořádně vidět.

Druhý poločas se už bez sklizně obešel a vrátil se kvalitní fotbal z obou stran. Vstup vyšel lépe domácím a po rychlé souhře se k míči dostal jako poslední opět Jodl, který po brance pravou nohou, přidal svou druhou trefu levačkou – 2:1. Z vedení se však domácí dlouho neradovali. K velké nevoli tábora Čechovic totiž sudí Protivánek odpískal penaltu na Pokorného a Studený si s ní dokázal poradit – 2:2. Jen další čtyři minuty potřebovali hosté k tomu, aby se podruhé v utkání dostali do vedení. Rohový kop si našel Jano a využil podběhnutí domácího brankáře – 2:3. Domácí následně také reklamovali penaltu, ale bez odezvy. V dalším průběhu mohli přidat pojistku hosté, jenže Bross z úhlu minul a Hatle z přímáku jen orazítkoval břevno.

Závěrečných dvacet minut patřilo jednoznačně domácím, kteří měli více sil a unaveného soupeře se jim podařilo v rychlém sledu zlomit. Z rohového kopu udeřili stejně jako soupeř a Jodl zkompletoval hattrick, tentokrát pro změnu hlavičkou – 3:3. Než se Vrahovičtí vzpamatovali, tak už prohrávali. Hrdina duelu Jodl se ukázal i v roli asistenta a naservíroval míč Dosedělovi, ten jej poté poslal kolem Vika do branky a podruhé v zápase vedli i Čechovice – 4:3.

Kdo by čekal tlak od favorita, tak se mýlil. Naopak živější domácí mohli své vedení ještě navýšit, ale i přestože pojistka nevyšla, mohli po konečném hvizdu slavit zasloužené tři body.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Marek ZAČAL – Sokol Čechovice „B“:

„Čekali jsme, že to bude těžký úvod pro nás, protože soupeř má dobré mužstvo a hraje pravidelně nahoře tabulky. Chtěli jsme je trošku utahat, což se nám nakonec i podařilo, protože bylo znát, že už ke konci nemohli. Zdatně jsme jim sekundovali ale i ve hře. První poločas byl vyrovnaný, kde to mohlo skončit i více brankami na obou stranách. Ve druhé půli to bylo dlouho stejné a rozhodlo naše srdíčko, kde do toho dali kluci všechno.“

David KRATOCHVÍL – Sokol Vrahovice:

„Těžko se mi utkání hodnotí. Bylo vidět, že jsme přípravě moc nedali. Je tu dost nových kluků a myslím si, že jsme mohli rozhodnout v první půli, kdy jsme tam měli některé šance, které bychom měli využít. Soupeř tam ale taky měl své šance. Ve druhé půli mi přišlo, že měl soupeř o něco víc sil, a dokázal to tak urvat do zdárného konce. My se musíme zlepšit, zapracovat na tréninku a do příštího zápasu by se nám měla vrátit i tradiční stoperská dvojice, tak snad to bude lepší i směrem dozadu.“