Před týdnem na úvod nového ročníku okresního přeboru schytala rezerva TJ Sokol Plumlov sedmičku, výběr FC Kralice na Hané „B“ ji naopak nadělily. A ve 3. kole (druhém hraném) II. třídy mužů OFS Prostějov 2023/2024 se ve vzájemném střetnutí roztrhl brankový pytel oboustranně. Hrstka přítomných diváků se zejména v prvním poločase královsky bavila abnormálně otevřeným pojetím s průběžným skóre 6:4. Po změně stran už se dění přece jen uklidnilo a plumlovská rezerva na vlastním trávníku uhájila divoké vítězství 7:5.

 

Skoro deset minut to za úmorného vedra byla nuda, ale pak se postupně začaly dít věci. Gólový účet otevřel v 8. Stoklasa, který si zprava navedl míč do vápna a obhodil Milera, jenž vyběhl – 1:0. Ten pak ve 14. vychytal tutovku F. Kotlána, ale zanedlouho chyboval v rozehrávce a jeho nepřesnost okamžitě potrestal Frantík pohotovou trefou z dálky do opuštěné svatyně – 2:0. Hosté vypadali na k.o., leč bleskově se vzpamatovali. Vzápětí Petržela napřáhl téměř ze třiceti metrů a nádhernou ranou vymetl pravou šibenici, aby ve 24. Navrátil pronikl pravým křídlem, pod sebe vrátil Kawijovi a jeho křížná střela zapadla ke vzdálenější tyči – 2:2.

Tím kanonáda zdaleka nekončila, právě naopak. A dva slepené fíky pro změnu vykouzlili domácí, konkrétně F. Kotlán rovněž křížnou jedovkou zprava doleva a Frantík úspěšně proměněným sólem, na jehož sklonku obešel i Milera – 4:2. Šest minut před pauzou zužitkoval nezištné uvolnění Grygláka před prázdnou kasu V. Kotlán – 5:2. Následně Zapletal poslal centr z pravé strany nejprve do břevna, dorážkou již do sítě – 5:3. Učiněná divočina potom gradovala Frantíkovým překrásně kopnutým trestňákem z 19 metrů do pravého vinklu dvojím odrazem od břevna na 6:3 a těsně před odchodem do šaten dalším korigujícím zásahem soupeře, tentokrát šlo o klasické bodlo Kawije po skrumáži k levé tyčce – 6:4!

Z neustálých změn stavu málem šla hlava kolem, no prostě hokej hadra. Po obrátce ovšem oboustranné ofenzivní orgie ustaly jednak větším zaměřením protivníků na obrannou fázi a také tím, jak jim s přibývajícím časem docházely v parnu fyzické síly. Zdramatizování mače přitom přinesla penalta nařízená sudím po zákroku na Kawije, neboť pokutový kop uklidil Petržela zkušeně za háčky – 6:5. Brzy nato naštvaný V. Kotlán ošklivě fauloval a na hrací ploše se náhle strhla pořádná mela hrozící přerůst ve rvačku. Naštěstí někteří horkokrevní borci záhy vychladli, tudíž se dál pokračovalo znovu v převážném poklidu.

Přesto mohlo kralické béčko vyrovnat, když po hodině duelu dobře pálili Kawij z přímáku i Kosek nebezpečnou dorážkou, nicméně Grepl dvakrát za sebou skvěle vyrazil. Načež se v 72. Gryglák ukázkově pověsil do vzduchu a centr z pravého křídla výstavním volejem polonůžkami poslal přímo k pravé tyči – 7:5. Tato paráda definitivně utlumila jakékoliv snahy FC na záchranu výsledku, zřetelně viditelná únava převážila. A trochu živější plejeři TJ Sokol s přehledem kontrolovali zbytek souboje, až jej bez nových problémů dokormidlovali k triumfu málokdy v kopané vídaným výsledkem.

 

Pozápasové hodnocení trenérů

Ladislav ŠEVCŮJ – TJ Sokol Plumlov B:

„První poločas byl od nás dobrý až na zbytečné góly, které jsme dostávali. V útoku jsme měli kvalitu a byli produktivní, naopak směrem dozadu chybovali a nevraceli se tak, jak bychom měli. Po přestávce jsme hlavně tohle chtěli zlepšit, což se povedlo. I když k tomu dost pomohlo velké horko, ve kterém prakticky nikdo už nemohl. Hostům došly síly a my jsme si vítězství divokým výsledkem pohlídali. Se třemi získanými body samozřejmě panuje spokojenost, každý se bude počítat. A vyhrávat doma je tak trochu povinnost, kterou jsme tentokrát splnili.“

Radim MILER – FC Kralice na Hané B:

„Diváci měli platit dvojnásobné vstupné za těch dvanáct gólů. (směje se) Nepamatuju si zápas, kdy bychom dali pět branek a stejně prohráli. Hodnotí se to blbě. Klukům jsem před utkáním říkal, ať to v hrozném vedru hlavně ve zdraví přežijeme. Ale nenapadlo mě, že uděláme za první poločas tolik hrubých chyb. V podstatě jsme se porazili sami, soupeře nechali chodit jednoduchými narážečkami středem hřiště do vyložených šancí. Po přestávce jsme ještě zkoušeli vyrovnat, definitivně však rozhodl gól na 7:5. Pak už nám došly síly.“