Velká část zimní přípravy už je minulostí. Eskáčko však přesto má za sebou zatím jen jediný přípravný zápas proti Baníku Ostrava. Čeho se ale během přípravy dočkali fotbalisté eskáčka, to je velká řada změn v kádru. Skončil například útočník Jakub Rolinc stejně tak Martin Zikl. Na testy naopak přišlo mnoho jiných hráčů. A kádr?

„Dominik Straňák pokračuje v přípravě, máme ho domluveného na čtrnáct dní s nabídkou prodloužení. Sleduji ho už trošičku déle, je to zajímavý kluk, 195 centimetrů výšky. Akorát on pochází z Nitry, takže řešíme s mateřským klubem, kdyby se náhodou trenérovi líbil, tak to chystáme, aby zde zakotvil,“ prozrazuje Ladislav Dudík, sportovní ředitel 1.SK Prostějov.

Následně se pouští do vypočítávání jiných příchodů. „Zůstává Zlatohlávek, do Sigmy se vrátil

zpátky Hausknecht a počítáme s tím, že zpátky do Vyškova půjde Bittner. Je nám moc líto, že ´Hausi´musí odejít, ale my kádr musíme zúžit i z finančních důvodů. Udělal velký kus práce, má výborné předpoklady běžecké, je to hodný chlapec,“ objasňuje Dudík. „Zkoušeli jsme ho, protože je to Prostějovák. Tak jsme se na něj chtěli podívat. A trenér s ním byl hodně spokojený. Jenže kádr je naplněný a je potřeba, aby hrál. Určitě ho pozveme za půl roku zase do přípravy,“ slibuje.

Prostějovský fotbalový klub během přípravy potvrdil už dřívější slova trenéra Pavla Šustra. Tedy, že do Prostějova budou zkoušet zejména mladé, perspektivní hráče, kteří mají prostor pro růst. A i když Dudík říká, že kádr po jediném příchodu bude hotový, připouští, že přeci jen zde může nastat změna. „Určitě žádný příchod nebude, může se ale stát, že některý z hráčů odejde na hostování. Něco řešíme, ale ještě to nemůžu prozradit. Vše záleží, jak se rozjedou nižší soutěže,“ vysvětluje sportovní ředitel eskáčka.