Na legendárním stadionu v Drnovicích odehrají 9. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY fotbalisté 1.SK Prostějov, kteří tam změří síly se svým rivalem z Vyškova. Oba celky do tohoto klání půjdou ve zcela opačném rozpoložení. Zatímco domácí mužstvo drží po osmi kolech druhou příčku se stejným bodovým ziskem jako vedoucí Dukla Praha a třetí Táborsko, přičemž se netají vysokými ambicemi. Prostějov už naopak čeká sedm kol na plný bodový zisk. I kvůli tomu se nyní krčí na předposlední příčce, což odnesl svým místem hlavní trenér Michal Šmarda, jehož nahradila dvojice Josef Mazura – Pavel Zavadil. O favoritovi utkání tak nemůže být řeč, ale jak se říká – derby nemá favorita.

Vyškov pod vedením kouče Kameníka zvládl vstup do soutěže na výbornou a za prvních osm kol získal hned sedmnáct bodů. Počet mohl být ještě vyšší, ale před reprezentační pauzou padli jeho svěřenci v Chrudimi a doma budou chtít po čtrnácti dnech napravit zaváhání. Kádr Vyškova je opět silně namixován především zahraničními hráči, o které je velký zájem i v nejvyšší soutěži. Eskáčko tak čeká druhý takový soupeř v řadě po úspěchu na půdě Znojma v rámci poháru.

Prostějov ale určitě nepojede v pozici týmu, který by měl v zápase zvítězit. Jistě ale bude chtít domácí celek překvapit a v ideálním případě po dvou měsících opět naplno bodovat. V rámci týdne, kdy se v Prostějově slaví i hody, by to pro hráče byla jistě skvělá vzpruha do druhé poloviny podzimní části, hlavně by to mohlo znamenat posun do klidnější části tabulky, než se nyní mužstvo nachází. Pomoci by k tomu mohli i fanoušci, kteří to do Drnovic skutečně nemají daleko.

Utkání 9. dějství druhé nejvyšší fotbalové soutěže mezi Vyškovem a Prostějovem má v Drnovicích výkop naplánovaný na sobotu 16. září od 10.15 hodin.