Na skvěle připraveném fotbalovém hřišti ve Vícově proběhlo uplynulou středu odpoledne finále okresního poháru mezi rezervou Čechovic a Brodkem u Konice. Rozhodnutí o tom, kdo bude letošním vítězem, ale nenastalo. Po prvním poločase, který se dohrával za silného deště a krup, se do druhého už ani nenastoupilo a oba celky se dohodly na náhradním termínu. Ani závěrečné klání o trofej se tak kvůli dešti neodehrálo v původním termínu. Více mrzet to může Brodek u Konice, který po poločase o branku vedl.

Letní teploty a obloha pod mrakem slibovaly dobrou podívanou, která v prvním poločase skutečně panovala. Už v páté minutě se dostala rezerva Čechovic do vedení zásluhou Faltýnka, jenž překonal brankáře Vičara a přiblížil svůj celek k obhajobě – 0:1. Po nepovedeném startu se ale Brodek u Konice zvedl a stále více se dostával do hry. Srovnání nastalo při třetím pokusu ohrozit branku, kdy se k propadenému centru dostal Kushnir a stihl míč poslat kolem brankáře Peky – 1:1. Po půlhodině měli dvě zajímavé příležitosti hráči Čechovic, ale přímák Kalvody vytáhl Vičar a nájezd Lužy skončil mimo. Podle zápisu domácí Brodek u Konice tak nekompromisně trestal, kdy se uvolnil Yurii Yarema a za vápnem dokázal propálit Peku na zadní tyč – 2:1. Po této brance už ze silně zatažené oblohy začaly padat první kapky, během minuty zesílily a vyhnaly všechny fanoušky do zastřešené části areálu.

Už z větší vzdálenosti tak diváci sledovali, jak se Čechovicím podařilo srovnat po penaltovém zákroku na Lužu, který potrestal střelou do šibenice Petržela – 2:2. Závěr poločasu v hustém dešti ale patřil Brodku. Nejprve se Kolář sice jen zastřeloval, kdy se uvolnil k brankáři, ale na druhý pokus už jej dokázal překonat přízemní střelou a uzavřel tak první poločas, nakonec i zápas.

Hustý déšť a silná bouřka totiž ve Vícově nadále sílily a čekalo se, zda bude možné zbytek zápasu dohrát. Po více než půlhodině už bylo jasné, že promáčené hřiště se za vytrvalého deště dohromady nedá a oba celky se tak dohodly na náhradním termínu, který proběhne už tuto středu 20. září od 16.30 hodin znovu ve Vícově.

„Během takového počasí se utkání nedalo dohrát. Museli jsme proto přistoupit k variantě, že se zápas odehraje znovu. Jsem rád, že oba kluby našly společnou řeč, poděkovat musíme i Vícovu, že nám vyhoví i příští týden. Věřím, že nyní už se vše odehraje bez potíží a počasí nám snad bude přát,“ ozřejmil Večerníku sekretář okresního fotbalového svazu Petr Antoníček.

Letošní okresní pohár se více než výsledky zapíše do dějin nejspíše tím, že jej celou dobu provází déšť. Ani jeden ze zápasů se neodehrál v původním termínu. Semifinále mezi Čechovicemi a Plumlovem bylo odloženo dokonce dvakrát a potíže se nevyhnuly ani finálovému boji…