První a velmi krutou porážku za sebou mají fotbalistky Prostějova, které v boji proti loňskému účastníkovi druhé nejvyšší soutěže neměly nárok na bodový zisk a v domácím prostředí inkasovaly hned devět branek. Na tento duel budou chtít rychle zapomenout a v příštím týdnu si napravit reputaci.

1.SK Prostějov

FC Zlín

1:9 (1:4)

Branky: 18. Daňková – 3. Marholtová, 24., 49., 54. a 70. Dorotovičová, 28. Machů, 33. a 65. Hájková, 57. Zichová. Rozhodčí: Petrásek – Jelínek, Elner. Žluté karty: 76. Oršelová (P). Diváků: 90.

Sestava Prostějova: Hrazdilová – Tanenbergerová, Koudelková, Tichá, Zapletalová – Halgašová, Vykopalová, Kopečková, Maříková – Keňová, Daňková. Střídaly: Brančíková, Zahradníčková, Vičarová, Barešová, Oršelová, Milerová. Trenér: David Pekař.

Hodnocení trenéra Prostějova Davida Pekaře: „Věděli jsme, že nás čeká soupeř, který má za sebou zkušenosti ze druhé ligy a bude velmi nepříjemný. To se potvrdilo, nevyšel nám už vstup do zápasu, kdy jsme brzy prohrávali. Dobře jsme na to reagovali a povedlo se nám srovnat, jenže poté otěže převzal soupeř a po pěkných akcích se dostal do jasného vedení. Ve druhé půli jsme začali dobře a měli jsme tam nějaké šance, ale nepovedlo se snížit, dvě rychlé branky nás pak srazily do kolen. Soupeř byl důraznější, pohyblivější a herně lepší. Bohužel pro nás dokázal dát téměř z každé šance branku, ale zvítězil zaslouženě.“ 

R