Další anglický týden mají za sebou fotbalisté Prostějova, kteří už v úterý zavítali znovu po roce do Mladé Boleslavi, kde z toho ani tentokrát nebyl postup mezi nejlepších šestnáct celků MOL Cupu. Kromě fotbalových záležitostí se ale pilně pracuje i na modernizaci stadionu a areál Za Místním nádražím je už takřka k nepoznání. Tribuna nad střídačkami neexistuje a trávník jakbysmet. Odklad prací o necelé dva měsíce ale bude mít pravděpodobně dopad i pro jarní část.

Práce pokračují už měsíc a za tu dobu se areál notně pozměnil. „Od chvíle, kdy firma nastoupila, tak všechno běží podle plánu, žádné komplikace zatím nenastaly. Vše se ale bude odvíjet od toho, jak budou práce pokračovat. Nyní už je kompletně pryč hlavní tribuna společně se střídačkami a je odbagrován i trávník, kde se bude řešit nová závlaha a vyhřívání. Chystají se také patky na uložení umělého osvětlení,“ prozradil úvodem předseda klubu František Jura. „Už dříve jsem zmiňoval, že práce začaly později, než jsme plánovali, ten čas nám teď samozřejmě chybí. Nedokážu ani říct, zda by nám pomohla mírnější zima. Tam by se naděje samozřejmě zvyšovala, ale velkou otázkou bude trávník. Nyní se provádí zabetonování patek pro osvětlení a následně se bude pokračovat právě závlahou a vyhříváním. Trávník už tak pravděpodobně nestihneme zasít ještě na podzim a budeme to muset řešit na jaře. Stavba jako taková asi problémem nebude,“ doplnil předseda.

Jura se ohlédl také za sportovní stránkou a vyřazením z poháru, které podle něj bylo se vztyčenou hlavou. „Od Boleslavi jsme měli zprávy, že jsme zanechali velmi dobrý dojem, s čímž souhlasím. Bohužel v těch deseti to už bylo náročné dohrát. Je to škoda, protože výkon byl dobrý. Co mě však trápí daleko víc, tak že jsme zase odehráli pohár venku. Tohle pravidlo by se mělo zase zavést zpátky, aby ten hůře postavený hrál doma a měl tak alespoň nějakou výhodu. Chápu, že i ligové celky nechtějí cestovat, ale to vždy dodávalo poháru další váhu, navíc i propagaci fotbalu. Nám ani to losovací štěstí příliš nepřeje,“ doplnil Jura.

A prozradil, jak je zatím spokojen s prací nového trenérského dua Zavadil – Mazura? „Směr, který nastavili, vidím jako správný. Hráči to pilují a trénují a vidím to třeba u Tomáše Malce, který hodně pookřál, když má k sobě parťáka. Herní projev jde rozhodně nahoru, tak teď bude důležité k tomu přidat i bodový zisk,“ zakončil František Jura.