Po úvodním přípravném zápase s ostravským Baníkem a tvrdé práci na trénincích posilujících fyzickou připravenost hráčů konečně dojde v únoru na procvičení herních situací v přípravných zápasech. Eskáčko totiž doplatilo na dohody s třetiligovými soupeři, s nimiž coby amatéry se za současných epidemických podmínek nedá hrát. Ze stejného důvodu je v ohrožení utkání v Otrokovicích příští sobotu, jinak zápasy s Líšní, Třincem a Blanskem se uskuteční.

V eskáčku k novému dění v uplynulých dnech nedošlo, pouze na trénincích chyběl Jan Šteigl, který strávil týden na testech v Líšni.

Dílčích potíží se ani v průběhu přípravy nelze nikdy zcela vyvarovat. V tomto případě jde o dozvuky podzimního zranění, na které si fanoušci jistě dobře pamatují. Úvod utkání desátého kola v Hradci Králové byl hodně nepříjemný pro stopera Daniela Bialka. Ten musel z utkání po srážce v šestnáctce odstoupit a podzim tak pro něj skončil, ve zbývajících dvou utkáních už nenastoupil.

Jak se zdá, úder do hlavy nezůstal úplně bez následků, protože Bialkovy zdravotní potíže přetrvávají. „Hráč se podrobil podrobnému vyšetření, nyní čekáme na jeho výsledky,“ potvrdil Večerníku manažer týmu Karel Kroupa.

Tréninkový program prvního únorového týdne bude směřovat k sobotnímu přípravnému utkání, které Hanáci odehrají v jihomoravské metropoli v sobotu 6. února od 11 hodin.