V minulé nominaci kouče reprezentace do 20 let Pavla Šustra byl defenzivní záložník či stoper prostějovského eskáčka Karel Spáčil mezi náhradníky. V rámci říjnového srazu se už pozvánky dočkal a společně se svými vrstevníky se mohl těšit na přípravné zápasy proti Norsku a Německu. Figuroval totiž v hlavním výběru národního týmu kategorie do dvaceti roků.

Většinu tréninkového období před závěrem podzimní části druhé nejvyšší soutěže se tak měl realizační tým obejít bez odchovance klubu, což ale nikomu s ohledem na tyto povinnosti nevadilo. Jenže přišel smolný moment v posledním zápase proti Líšni a talent prostějovského fotbalu může litovat.

Psala se 40. minuta, když Spáčila za vápnem soupeře atakoval jeden z hráčů a dvacetiletý talent zůstal ležet na zemi. Očividně jej silně limitoval kotník, a i když se ho snažil rozhýbat, tak to nešlo. Brzy tak přišel ke střídačce jasný pokyn a hráč odkulhal ze hřiště. Při odchodu hlásil, že neví, zda se jedná jen o nakopnutí, či i výron a s hlavou v dlaních tak opouštěl hřiště. Nejen proto, že nemohl dále pomoci svým kamarádům, ale i z faktu, že reprezentační dres mu s největší pravděpodobností unikne. (jaf)