Předminulou neděli 1. října odpoledne na sebe v rámci III. třídy, skupiny „B“ Okresního fotbalového svazu Prostějov narazily celky domácího Vilémova (host z Olomoucka) a rezervy Brodku u Konice. Vcelku poklidný zápas, který drželi domácí hráči za stavu 4:1 ve svůj prospěch, byl po hodině hry ukončen. Na vině byl divák, který napadl jednoho z hostujících hráčů. Po tomto incidentu už odmítli hosté pokračovat v zápase. Disciplinární komise rozhodla, že duel bude zkontumován ve prospěch domácího klubu a oba celky dostaly od komise pokutu.

 

Co se v zápase mezi Vilémovem a Brodkem u Konice vůbec stalo, popsal ve zprávě rozhodčího arbitr duelu Antonín Hubáček. „V 62. minutě skončil míč mimo hrací plochu. Vhazováním mělo pokračovat hostující družstvo. Domácí divák šel pro míč. Hostující hráč chtěl vzít míč z rukou diváka, došlo ke strkanici, kterou začal hráč č. 6, po ní domácí divák udeřil do hlavy hráče č. 6, vše se událo mimo hrací plochu. Poté za domácí střídačkou došlo k slovním napadením hráčů obou družstev, fyzické napadení jsem nemohl přes střídačku vidět. Po uklidnění jsem sdělil vedoucímu družstva o zjištění diváka, který hráče č. 6 udeřil. VD sdělil (HP se nacházel na opačné straně hřiště), že diváka nezná, pořadatelská služba diváka vyvedla na můj pokyn mimo areál hřiště. Potom jsem vyzval obě družstva k pokračování hry. Hostující družstvo po 5 minutách odmítlo ve hře pokračovat. Do dané situace vstoupil AR 2 Josef Liška a slovně vykřikoval, že to je inzultace, že utkání je kontumace, a nabádal hráče, aby ve hře nepokračovali. Na hrací ploše jsem vedoucím družstev a kapitánům sdělil, že incident popíši ve zprávě rozhodčího pro STK, a znovu vyzval hostující družstvo, aby zahájilo hru a utkání se dohrálo (do 62. minuty nebyl hráčům udělen osobní trest). Protože moji výzvu opět hostující družstvo nerespektovalo, jsem utkání ukončil,“ popsal dění ve zprávě.

Divákem, za kterým předčasné ukončení zápasu stálo, je člen FAČR Kamil Dvořák, kterému za jeho chování komise udělila čtyřzápasový trest. Domácímu klubu pak vyměřila pokutu ve výši dvou tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu. Ještě o tisíc korun hůře dopadli hosté. Ti musí zaplatit tři tisíce korun za nedohrané utkání a v jejich neprospěch byl zápas kontumován 3:0.