Práce na rekonstrukci stadionu Za Místním nádražím v Prostějově probíhají už ve velkém a areál fotbalového hřiště je už oproti stavu před začátkem nutné obnovy k nepoznání. Zcela pryč je tribuna i chodník mezi hlavním hřištěm a umělou trávou, obě tyto plochy jsou už také vybagrované. Připravené jsou patky na umělé osvětlení a pokračuje vše potřebné pro instalaci umělého vyhřívání trávníku a zavedení nového závlahového systému. Vysazení trávníku ještě v letošním kalendářním roce je už však passé a je jisté, že eskáčko stráví i jarní část v azylu na stadionu 1.HFK Olomouc. Nejzazší termín dokončení je stanoven na červen 2024, ale vedení klubu věří, že se vše stihne dříve.

 

„Práce už se kompletně rozjely a nyní probíhá vše podle plánu a bez jakýchkoliv komplikací. Bohužel nás ale přibrzdilo to, že se začalo později, než jsme plánovali. Už dnes tak mohu stoprocentně říct, že i jarní část odehrajeme v Holici, protože trávník budeme řešit až na jaře, ale novou sezónu už stoprocentně začneme na domácím stadionu, na kterém budou změny opravdu vidět,“ potvrdil Večerníku František Jura, předseda 1.SK Prostějov.

V současné době tak na stadionu najdeme těžkou techniku a kompletně rozbitý terén, do kterého přijde umělé vyhřívání a nová závlaha, poté se bude na začátku jara zasévat nový trávník. Na místě, kde stálo hlediště se střídačkami, pak vznikne první část nové tribuny, která bude po poslední etapě lemovat kompletně celé hřiště.

„S trávníkem, umělým osvětlením a novou tribunou bude první etapa hotová. Termín dokončení je stanoven nejpozději do konce června. Pokud ale práce půjdou nadále bez komplikací, tak věřím, že by vše mohlo být hotovo už v průběhu května,“ doplnil Jura, který dodal, že zbytek tribun bude následovat v další etapě, ale tato rekonstrukce už v budoucnu neovlivní působení fotbalistů Prostějova v domácím prostředí.

 

32 lista