Poslední cesta fotbalistů Prostějova na zápas v rámci letošního kalendářního roku ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE bude směřovat do Slezska.

Tam se svěřenci kouče Zavadila utkají s Opavou o další důležité body do tabulky, zároveň to bude také poslední soupeř, kterého eskáčko v tomto ročníku ještě nepotkalo. Uzavře tím první polovinu soutěže. Výkop je plánován na sobotu 4. listopadu od 14.00 hodin.

Fotbalisté Opavy zatím v letošním ročníku zažívají poklidnější plavbu druhou nejvyšší soutěží, než tomu bylo v loňském roce, kdy stejně jako Prostějov bojovali o svou budoucnost mezi profesionály až do závěrečných kol. Momentálně se parta kolem kouče Miloslava Brožka drží v poklidném středu tabulky s velmi vyrovnanou bilancí vítězství a porážek. Daří se jí pak obzvláště na domácí půdě, kde ztratila jen dvakrát. Nyní by proti Prostějovu tuto bilanci opět zlepšila. V loňském roce ale oba duely těchto soupeřů skončily dělbou bodů.

Speciální zápas to jistě bude pro Solomona Omaleho, který do Opavy přestoupil právě z Prostějova. Opačným směrem bude mít zápas náboj pro Davida Macháčka, jenž dorazil na Hanou výměnou.

Velký návrat to pak bude i pro kouče Pavla Zavadila, který v Opavě odehrál čtyři sezóny a následně se z pozice hráče přesunul i do sportovního managmentu klubu. Tuto roli ale po půl roce opustil a vrhl se na trenérskou dráhu. Kromě nostalgie ale pojede se svými svěřenci do Slezska bodovat a domů by rád odvezl i body, které jeho svěřenci potřebují jako sůl. A ruku v ruce s tím i zlepšit bilanci na hřištích soupeřů, kde zatím eskáčko bralo jen dva body za dvě remízy.