V prvním odloženém podzimním kole přivítali Hanáci na umělce za Olympijskou ulicí hráče Sokola Olomouc-Chomoutov. Už v 16. minutě šli domácí do vedení, když Ošlejšek z přímého kopu našel ve vápně Čermáka a ten z první rozvlnil síť za gólmanem Rigem – 1:0. Hosté zahrozili ve 22. minutě, když střelu Stavarčíka srazil Trnavský na roh.

O šest minut později však stejný hráč vyrovnal na 1:1. Po půlhodině hry šli hosté brankou Hrabálka do vedení – 1:2. Ještě před koncem první půle zahrával Ošlejšek přímý kop a hlavičkou ze 13 metrů vyrovnal domácí Kadlec – 2:2. V 50. minutě unikl s míčem domácí Gábor, ale jeho střelu Rigo tělem vyrazil. V 68. minutě přehlavičkoval hostující Rochovanský gólmana Maráka a poslal chomoutovské hosty opět do vedení 2:3! V 88. minutě měli domácí další šanci, ale Rigo Gáborovu střelu efektní robinzonádou vyrazil. V nastaveném čase domácí z posledního náporu vyrovnali Hladkého dorážkou na 3:3. V příštím předehrávaném jarním kole zavítají Hanáci 11. listopadu do Chomoutova na odvetu. (ol, jaf)

Haná Prostějov

Olomouc-Chomoutov

3:3 (2:2)

Branky: 16. Čermák, 41. Kadlec, 90+3. Hladký – 28. Stavarčík, 30. Hrabálek, 68. Rochovský. Rozhodčí: Vachutka – Elner, Hubáček. Žluté karty: 82. Adamík (trenér ch). Diváků: 45.

Sestava Hané Prostějov: Marák – Khoma, Kadlec, Čermák,Trnavský (65. Pavelko) – Hladký, Krupička, Ošlejšek, Novák – Gábor, Dospiva(82. Kaminskyi). Trenér: Daniel Kolář.

Hodnocení zápasu trenéra Hané Prostějov Daniela Koláře: „Vyrovnaný zápas, po jehož většinu jsme dotahovali vedení soupeře. Za stavu 2:3 měli hosté několik možností rozhodnout utkání ve svůj prospěch, ale nechali nás žít. Nám se podařilo z poslední standardní situace zápasu vyrovnat. I z tohoto důvodu musíme být dnes s bodem spokojeni."