Osmé pokračovaní tradičního seriálu FOTBAL EXTRA nás tentokrát zavede do „B“ skupiny I.A třídy, která po týdenní přestávce s návratem k 1.SK Prostějov logicky následuje po „A“ skupině. Zatímco v áčku najdeme hned trojici účastníků, u druhé skupiny se jedná o jediného zástupce. Tím jsou Kralice na Hané, jež byly delší čas zvyklé nastupovat o soutěž výš, ale poslední dva ročníky řeší především záchranu před dalším pádem, což vypadá, že bude i letošní prvořadý cíl.

Podzimní část fotbalových soutěží toho nabídla opravdu hodně a fanoušci se měli na co těšit. O žádné podstatné informace ze zelených trávníků jsme vás neochudili a ani během dlouhé zimní pauzy nepolevujeme. Už jsme vám tak stihli přinést souhrny všech mužských, ženských, ale i mládežnických kategorií a nyní se postupně zaobíráme všemi soutěžemi daleko podrobněji. Už jsme se tak ohlédli za premiérou Kostelce v divizi a dva díly jsme se věnovali krajskému přeboru, kde najdeme hned kvarteto účastníků z regionu. Následoval první vhled do I.A třídy a minulé číslo měl pro sebe zástupce druhé nejvyšší soutěže, který nyní odstartoval zimní přípravu.

V dnešním vydání se tak zaměříme jen na jediného zástupce. Dříve přitom právě „B“ skupina byla pravidelně plná účastníků z regionu, ale přede dvěma lety se situace změnila, více jich nyní najdeme ve druhé části. Druhý ročník v řadě tak Kralice nemají žádného regionálního soupeře a po pádu z krajského přeboru musely řešit spoustu starostí. Je stále jasně patrné, že se situace ještě zcela neustálila a že to bude chtít čas. Druhá polovina podzimu však ukázala, že by to přeci jen mohlo jít.

Nyní se však pohodlně usaďte a podívejte se, jak se za podzimem v Kralicích ohlíží.

 

9. díl fotbalu EXTRA najdete v tištěném vydání ze dne 15. ledna