Jubilejní desátý díl seriálu FOTBAL EXTRA nás poprvé zavede do I.B třídy, na niž se zaměříme ještě v dalších dvou vydáních. Tentokrát to bude „A“ skupina, do které spadá hned pět účastníků z regionu. Jako první přijdou na řadu fotbalisté Klenovic a Otaslavic, drží se totiž v první vyrovnané pětce. Následovat je bude v příštím vydání trojlístek dalších celků.

Ohlížíme se tak za podzimem, jenž toho nabídl opravdu hodně. O řadě momentů jsme vás již informovali, nyní pokračujeme. Už jsme vám tak stihli přinést souhrny všech mužských, ženských, ale i mládežnických kategorií a nyní se postupně zaobíráme všemi soutěžemi daleko podrobněji. Už jsme se tak ohlédli za premiérou Kostelce v divizi a dva díly jsme se věnovali krajskému přeboru, kde najdeme hned kvarteto účastníků z regionu. Následoval první vhled do I.A třídy, jedno číslo měl pro sebe zástupce druhé nejvyšší soutěže 1.SK Prostějov před startem zimní přípravy a v minulém čísle jsme uzavřeli hodnocení I.A třídy v Kralicích. Nyní se tak už dostáváme do I.B tříd, kde máme hned osm zástupců.

Klenovice a Otaslavice už patří mezi stabilní členy této grupy a každým rokem patří mezi to lepší, co tato soutěž nabízí. Ani letos tomu není jinak. Oba kluby jsou stále reálně ve hře o postup, kdy se v rámci tří bodů drží mezi prvním a pátým místem. Klenovice své postavení ukazovaly od začátku podzimu a držely se neustále mezi tím nejlepším, to v Otaslavicích naopak nezažili příznivý start. Brzy se ale svěřenci kouče Hona dokázali zvednout a s podzimem mohou být spokojení.

 

10. díl fotbalu EXTRA najdete v tištěném vydání ze dne 22. ledna