Dlouhou pauzu už vyplňují společným tréninkem i fotbalisté Kostelce na Hané, jediného divizního účastníka z regionu. Svěřenci kouče Keluce dostali po volnu individuální plány, jejichž plnění se projeví na hromadných trénincích, do nichž se na zkoušku zapojila i řada nových tváří. Prvním testem byl náročný duel proti mladíkům Sigmy Olomouc, kde se nakonec radovala „sedmnáctka“ po výhře 2:0. Lodivod Kostelce byl však i přes porážku spokojený.

 Po pauze začal Kostelec v týdnu přípravu na nový ročník. „Kluci dostali individuální plány, kde jsme chtěli, aby už přišli naběhaní. Někteří kluci to plnili více, jiní zase méně, bude to teď určitě vidět. Hned nás čekal také první zápas proti mladíkům Sigmy, kde jsme po hodině hry fyzicky odpadli,“ prozradil kouč Lubomír Keluc k plánům, které byly před startem společné přípravy.

Zápasů čeká Kostelec ještě sedm a ve společné přípravě se budou chtít věnovat řadě věcí, jež by kouč rád změnil. „První blok bude hlavně o silové a vytrvalostní stránce, kde budeme i hodně zkoušet. Je nás teď 27 v přípravě a postupně to budeme redukovat. Určitě se chci zaměřit hlavně na takové dětské chyby, kterých se dopouštíme. Máme kolikrát problém si v klidu podržet míč a nechat se třeba faulovat, i řadu dalších podobných aspektů, na nichž musíme ještě hodně pracovat,“ nastínil své plány.

Po prvním utkání na ně čeká v neděli od 16.00 hodin hned další, kdy tentokrát změří síly s Konicí.

 

FC Kostelec na Hané – SK Sigma Olomouc „U17“

0:2 (0:0)

Sestava Kostelce: Hradečný (46. Kintr) – Fajstl, Zbožínek, Procházka, Ondroušek – Kořenovský, Závodný, Klimeš, M. Škrabal, Brhel – Denis Holub. Střídali: Grulich, Popelka, Pavlíček, Prokop, D. Škrabal, Hruban. Trenér: Lubomír Keluc.

Hodnocení trenéra Kostelec na Hané Lubomíra Keluce: „První poločas se hrál po vápna, kdy se hodně běhalo. Brankáři tam asi ani nemuseli být, protože žádné velké zákroky předvést nemuseli. My jsme tam měli jedinou větší šanci po standardní situaci, kdy jsme trefili břevno. Jinak jsme ale hráli na můj vkus až moc směrem dozadu. Přišlo mi, že oba celky se bály dostat branku, což je v přípravě zvláštní. Kluci ze Sigmy běhali celý duel a nedali nám ani metr prostoru. Bylo jasně vidět, že mají řadu věcí nacvičených. Ve druhé půli po prostřídání nám trošku ubylo pohybu. Sigma vystřídala celou jedenáctku a byla dominantnějším týmem. My jsme dopředu nevymysleli nic a soupeř tak vyhrál zaslouženě. Pro nás to byl docela záhul, protože příprava je na samém začátku, ale jsem velice rád, že jsme tento zápas měli. Velmi mě těší, že Sigma s námi chtěla hrát, což je dobrá vizitka i pro Kostelec.“