I druhý rok po postupu do nejvyšší krajské soutěže Lipová jednoznačně dokazuje, že v soutěži usiluje o nejvyšší příčky a po zkrácené podzimní jí náleží čtvrté místo. Do jarních bojů by měl silný kádr v čele s koučem Růžičkou zůstat pohromadě. V současné době řeší v klubu spíš otázku návratu k přípravě, která stále stojí na mrtvém bodě. Do soutěže měla Lipová vstupovat už za čtrnáct dní, podle posledních zpráv se však začátek odkládá přesně tak, jak se všeobecně očekávalo.

Podzim jasně ukázal sílu kádru v Lipové. Čtvrté místo a devatenáct bodů z deseti duelů jsou toho jasným důkazem. I proto tak není velkým překvapením, že by měl kádr zůstat ve stejném složení. „Do mužstva bychom nyní nechtěli žádným způsobem zasahovat. Jsme s ním momentálně spokojení. Takže neočekávám příchody ani odchody. Byli bychom rádi, kdyby zůstal kompletně pohromadě,“ přiznal předseda klubu Eduard Beníšek.

Daleko těžší situací než na přestupovém poli je stejně jako u dalších regionálních mužstev plán zimní přípravy. „Samozřejmě nadále stojíme. Ve dvou to podle nás nemá velký význam. Stále tak plánujeme, posléze odkládáme a rušíme. I pokud by nám to situace umožnila, bojovali bychom se sněhem, kterého je letos opravdu hodně. Hráči se tak nyní připravují individuálně po fyzické stránce, a jak to bude možné, vletíme do společné přípravy,“ pokračoval šéf klubu.

Sezóna pro současný nejlepší amatérský klub regionu měla začít již příští víkend. Tato varianta už však padla, jak přiznal redakci předseda. „Situace to zkrátka nepovolí. Nedá se však říct, že by nás to překvapilo. Všichni víme, co se děje. Řeší se i otázka, že bychom mohli jít podobnou cestou jako ve školách, nakupovaly by se antigenní testy. Ty sice nejsou extrémně drahé, ale nevěřím tomu, že takovou zátěž si mohou kluby naší úrovně dovolit, už vůbec si to neumím představit v nižších soutěžích, kde těch peněz je ještě méně. Těžko se tak dá vůbec odhadovat, co jarní část přinese,“ doplnil závěrem Beníšek.