Další zajímavý soupeř čeká na prostějovské hráče tento týden. V jeho závěru se utkají fotbalisté eskáčka s béčkem Slovácka. Fakticky se bude jednat o mix hráčů z MSFL a dále prvoligových, zřejmě těch mladších, plejerů, ale ve všech případech profesionálních hráčů, aby bylo vyhověno vládním nařízením.

Jak se oběma týmům Slovácka vedlo? „B“ tým ovládl Moravskoslezskou divizi mužů, skončil s výrazným rozdílem gólů a hlavně ve všech z jedenácti odehraných zápasů bodoval. Na závěr podzimu porazil rezervu Sigmy venku 2:1. „A“ tým skončil na pěkném 4. místě se ziskem 31 bodů v 17 zápasech. V tom posledním remizoval s Českými Budějovicemi. Zajímavé bude, kteří hráči za Slovácko nastoupí.

Prostějov musel ohledně přípravných zápasů notně měnit plány. Důvodem jsou vládní nařízení, kvůli nimž začal fotbalový ročník 1. ligy dříve. „Není tolik možností s kým hrát. Se Slovenskem je to komplikované, s amatérskými týmy z důvodu nařízení hrát nemůžeme. Nevybíráme si tedy soupeře, je jedno, s kým hrajeme. Chceme hlavně to, aby si v těchto kláních hráči vyzkoušeli, co si odnesli z tréninků,“ říká trenér Prostějova Pavel Šustr.

Zápas proti Slovácku se odehraje v Kunovicích, a to v sobotu od 10.00 hodin. V dalších utkáních Prostějov změří síly s Blanskem a ještě jednou s Líšní.