Dlouhotrvající pauzu se v Klenovicích rozhodli využít pro „pořízení nového kabátu“ pro víceúčelové hřiště před fotbalovým stadionem. Nově se tak mohou nejen fotbalisté, ale také školáci i veřejnost těšit na povrch z umělé trávy, mantinely a ochranné sítě. Celá rekonstrukce je plánovaná do května. V Klenovicích pevně doufají, že bude moci proběhnout slavnostní otevření a první zatěžkávací zkouška.

„Místní víceúčelové hřiště slouží už sedmnáct let, takže bylo na čase provést určitou modernizaci. Po rekonstrukci se tak můžou obyvatelé těšit na nový povrch z umělé trávy. Kromě toho je v plánu také realizace bezpečnostních mantinelů a ochranných sítí. Celé hřiště zůstane i nadále víceúčelové, takže i nadále bude sloužit nejen fotbalistům a školákům, ale všem, kteří si budou chtít přijít zasportovat. Kompletně by mělo být hotovo v průběhu května,“ prozradil starosta obce a zároveň předseda klenovické kopané Stanislav Cetkovský.

Mimo rekonstrukci se však také v Klenovicích nic zásadního v klubu neděje. Nemožnost tréninku i nezodpovězená otázka průběhu jarní části prakticky znemožňuje vůbec o případných novinkách jednat. „Podle mého názoru máme dostatečně široký kádr, určitě to není na rozhazování, ale pro nás dostačující. O nějakých změnách tak ani nejednáme. Je těžké vůbec odhadovat, jak celá tato sezóna dopadne, co bude dál. Je to náročná situace pro všechny kluby. Je také otázkou, zda to některé úplně nepoloží. Přece jen se dá spíše očekávat úbytek hráčů, než že by jich ještě přibylo. Celkově pro sport je to opravdu těžká zkouška,“ doplnil Cetkovský.

Podobná rekonstrukce možná čeká také víceúčelové hřiště v Otaslavicích, kde se řeší problémy se špatnou drenáží a odvodněním již delší čas. „Zatím o tom jedná především fotbalový výbor, fotbalisté toto hřiště využívají nejčastěji. Negativní ohlasy však jsou také od ostatních návštěvníků, kteří si přijdou zasportovat. Hřiště bylo vybudováno v roce 2008 a už od začátku bylo zřejmé, že se výstavba úplně nevydařila, hlavně jeho povrchu. Špatně zhotovená drenáž se projevovala hned od začátku. Místo kompletní opravy se pouze tlakem vymyl písek a vrátil se. Dnes je tedy hřiště ve stavu, že na něm po každém dešti stojí voda,“ lamentuje nad stavem víceúčelového hřiště v „Metlích“ předseda a trenér mužů Jiří Hon.

„Registruji, že v okolních obcích probíhají rekonstrukce těchto hřišť, u nás je to navíc potřeba. Uvidíme, jak se nám podaří dohodnout se sokolským výborem, který si také určitě situace všímá,“ dodal předseda Hon.