Ve 21. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čeká na svěřence kouče Radima Kučery další náročný souboj v cestě za záchranou. Tentokrát vyrazí v sobotu do nedalekého Brna, kde se postaví tradiční značce z nejvyšší soutěže, a to Zbrojovce Brno. Po sestupu z nejvyšší soutěže se ani tomuto celku nedaří podle představ, zatím je vzdálen možnému návratu. I tak ale bude v tomto zápase favoritem a eskáčko pojede na půdu soupeře s cílem překvapit a dovézt domů nějaký bod. Výkop zápasu na stadionu v Srbské ulici je naplánován na sobotu 6. dubna v 18.00 hodin.

Prostějov v cestě za záchranou potřebuje každý bod. Důležité tak budou i výsledky venku, kde se dlouhodobě nedaří. I přes poměrně náročný los tam bude chtít lodivod uspět. „Potřebujeme se chytit nějakou delší bodovou šňůrou, což znamená, že musíme body dovážet i z venku. Samozřejmě si uvědomujeme kvality soupeře, ale soutěž jasně ukazuje, jak je druhá liga vyrovnaná, hrát může opravdu každý s každým. Uděláme tak vše pro to, abychom uspěli a nějaký bod domů přivezli,“ prozradil Kučera.

V podzimní části se ale na stadionu v Holici radoval soupeř. Je ale třeba dodat, že Prostějov odehrál velmi dobrý zápas a Zbrojovka byla velmi šťastná, že domů odvezla všechny body. O nich rozhodl po hodině hry kanonýr Řezníček, který potvrdil svou pověst. I tentokrát bude největší zbraní Brna. Kromě něj ale doznal kádr také řady změn během zimního přestupového období. Do branky dorazil na hostování Sváček z Plzně a ze stejného klubu se vrátil i odchovanec Luděk Pernica, jenž vyztužil obranné řady. Další přírůstky pak Brno hlásilo v podání dvou zahraničních hráčů, kde v sestavě nastupuje Gyamfi a Falette.

I na straně Prostějova je ale řada hráčů, kteří utkání se Zbrojovkou v rámci podzimu nepamatují. Kdo si ho však moc dobře uvědomuje, je Jan Štěrba. Ten v barvách soupeře odehrál na podzim celých devadesát minut a přispěl k udržení čistého konta. Nyní by se rád pokusil o něco podobného i na opačné straně barikády. Jak utkání dopadne, bude jasno v sobotu večer.