Šance na reparát. I tak se dal vnímat sobotní zápas se záložním celkem Slovácka, který se odehrál na hřišti v Kunovicích. Zatímco svěřenci trenéra Pavla Šustra minule proti Líšni nepřesvědčili, nyní herně potěšili. A to je čekal soupeř, který sice hraje o soutěž níž, nicméně disponoval i několika prvoligovými hráči včetně v lize absentujícího kapitána „áčka“ Divíška a velké posily Cecilii. Ani ti ale nedokázali odhodlanou družinu z Prostějova zastavit. Výsledkem byl nejen konečný stav 3:1 pro Prostějov, ale hlavně zlepšený výkon Hanáků ve všech směrech. To vše za bedlivého pozorování Večerníku.

Prostějov do něj opět vstoupil vcelku vlažně, navrch mělo Slovácko. Ve 4. minutě si tak dvojice Rezek–Machalík připsala zajímavou kombinaci, na jejímž konci ale zasáhl Mucha. Nicméně míč se ještě pohyboval po brankové čáře, situaci musel odkopem zachránit Schuster. O čtyři minuty nato se opět ukázal Rezek, tentokrát mířil hodně mimo. Naopak v minutě desáté měl Prostějov náznak šance. Jenže Stříž sice dlouhým balónem našel Matouška, ten byl však obsazený.

Až 13. minuta přinesla zajímavé šance na straně Prostějova. A hned ta druhá byla gólová. Nejprve Koudelka dokázal udržet míč na brankové čáře proti přesile, z čehož byla střela Omaleho těsně vedle. Krátce nato už se ale ke střele z voleje dostal Stříž, který pohledně zakončil do horního růžku – 0:1. Hned poté mohl Prostějov skóre navýšit, proti Omalemu se ale ukázal brankář Slovácka. Pěkné momenty přinesla také 22. minuta, Prostějov byl nejprve pod tlakem, aby následně přišel náznak protiútoku. Podařil se ale až ten další, po kterém střílel pod břevno zpoza vápna Matoušek, gólman Borek ale skvěle vyrazil. Poté se znovu připomněli domácí plejeři. Rezek mířil z vytočení do brankáře, Mareček nevyužil standardku. Následně Prostějov neproměnil tutovku, Langer šel ze strany na brankáře, měl hodně prostoru, osamoceného hráče eskáčka ale dokázal Borek skvěle vychytat. Ze stejné pozice to krátce poté zkoušel Olšanský, ale obrana jeho pokus zablokovala. Poločas pak zakončila další standardka pro domácí, opět nevyužitá.

Druhá půle zprvu moc akce nenabídla. Nicméně v 55. minutě se Melekestsev dostal do obrovské šance ve vápně, ale mohl se jen chytat za hlavu, zblízka poslal míč do brankáře. Už dvě minuty nato však Slovácko vyrovnalo, udrželo se na půlce Prostějova, vybojovalo si roh. A po něm zamířil přesně mimo dosah Bárty Divíšek – 1:1. A to nebylo vše, doslova vzápětí se Melekestsev snažil prosadit z osy hřiště. Nepovedlo se a z následného protiútoku vedeného Matouškem skóroval nadvakrát zakončující Jan Koudelka – 1:2.

V 69. minutě hosté provedli dvojí střídání, na hřiště vyrazili mladíci Kudela a Pernica. Ani s jejich pomocí ale domácí vývoj zápasu nezvrátili. Naopak přicházely šance Prostějova. V 71. minutě střílel Langer nad, v 78. minutě sice domácí zakombinovali, nicméně poté měl brankář Slovácka co dělat, aby uchránil míč před Juráskem. Právě konec zápasu byl plný zajímavých akcí, zejména prostějovských. Nejprve eskáčko dalo po Matouškově akci gól, ale byl z toho ofsajd. Nicméně následně dostal hodně prostoru Adam Marčík, který mířil přesně na vzdálenější tyč – 1:3. Úplný závěr pak okořenila další akce Matouška, jeho dobrá nabídka ze strany sice Juráska našla, ten ale nezakončil. Mrzet to ale nikoho nemuselo, eskáčko i tak zápas ovládlo.

HLASY TRENÉRŮ

Jiří SAŇÁK - 1. FC Slovácko „B“:

„Zápas pro nás na dnešní dobu hodnotím jako vynikající, protože jsme stáli proti konsolidovanému a zajímavému soupeři, který hrál výborně. Byl to těžký soupeř, navíc Prostějovu se dařilo. My jsme měli možná nějakých úvodních deset minut a vypadalo to, že to budeme zvládat. Ale pak dali hosté gól, a my jsme byli slabší, všude pozdě, Prostějov nás přehrával. Změnili jsme rozestavení, ale musím říct, že jsme byli slabší celý duel. Kromě začátku obou poločasů jsme tahali za kratší konec provazu. Ale to je strašně málo. Takže pro nás to byl výborný zápas, na druhou stranu musím říct, že jsme nepředvedli to, co bych od týmu očekával. A ty naše některé výkony, i ten týmový, byly průměrné, spíše podprůměrné.“

Pavel ŠUSTR - 1.SK Prostějov:

„Výsledek neřešme, spíše řešme to, že jsme do zápasu šli se změnami, které byly bohužel vynucené částečně zraněními, tak i koronavirem, protože před zápasem byl pozitivně testován jeden hráč. Další hráč měl přetížené koleno. Takže jsme museli trochu pozměnit své plány. Cíl byl ale jasný, vzhledem k tomu, že jsme měli k dispozici menší a technicky i rychlostně vybavené hráče, tak jsme chtěli hrát kombinačně po zemi. Myslím si, že tam byla spousta úseků, kdy se nám to dařilo. Takže po této stránce jsem spokojený, a to i s celkovým přístupem všech hráčů. Neříkám, že tam nejsou věci, které bychom neměli spravovat, ale obecně zápas splnil svůj účel.“

ZIMNÍ PŘÍPRAVA, 3. přípravný zápas

1. FC Slovácko „B“ – 1.SK Prostějov 1:3 (0:1)

Branky: 57. Divíšek – 13. Stříž, 61. Koudelka, 83. Marčík.

Bez žlutých karet. Hráno bez diváků.

sestava Slovácko „B“: Borek – Olšanský, Srubek, Surný, Divíšek – Mareček, Polášek, Machalík, Rezek – Cicilia, Melekestsev. Střídali: Kočí, Bartoš, Kudela, Kratochvíla, Obadal, Pernica. Trenér: Jiří Saňák.

sestava Prostějova: Mucha (46. Bárta) – Stříž (46. Sečkář), Schuster, Sus (46. Straňák), Šmehyl – Omale, Spáčil (46. Dittmer) – Zapletal (46. Jurásek), Koudelka, Langr (46. Marčík) – Matoušek. Trenér: Pavel Šustr.