Nálada je v táboře fotbalového eskáčka zase daleko lepší, než tomu bylo. Po překvapivém vítězství na půdě Zbrojovky se povedlo uspět i před vlastním publikem a v holickém azylu se díky dobrému výkonu povedlo porazit dosud na jaře neporažené Táborsko. Dvě vítězství za sebou už fotbalisté dlouho nezapsali a nyní se tak po delším čase dostali mimo sestupové pásmo, což budou chtít potvrdit i v následujícím týdnu, kdy na ně čekají hned dva souboje.

„Udělali jsme další důležitý krok, musíme se soustředit na další, stejně důležité. Bude to ještě šichta, ale jsem přesvědčený, že tento tým to zvládne,“ měl jasno už krátce po utkání domácí lodivod Radim Kučera, který zároveň prozradil, že mužstvu pevně věří a bude chtít další body přidat hned v následujícím programu.

Před čtrnácti dny a s nastalým losem by jen málokdo očekával, že si Hanáci připíšou všechny body. Vítězství v Brně jim ale očividně dodalo sebevědomí a v domácím prostředí se to povedlo potvrdit. Výkon navíc skutečně připomínal, jak by se mělo bojovat o záchranu. Poctivá defenziva, kterou doplňovala trpělivost při čekání na vlastní příležitosti. „Klukům musím za jejich výkon hodně poděkovat. Samozřejmě jsme také rádi, že jsme doma potvrdili výhru z Brna. Porazili jsme navíc dva těžké soupeře a určitě nám to dodalo hodně potřebného sebevědomí,“ pokračoval i kouč.

Nyní bude chtít, aby se bodové hody podařilo ještě prodloužit. Už ve středu přitom tým čeká zápas s ambiciózním Vyškovem a v neděli zavítá na půdu Varnsdorfu, kde půjde skutečně o hodně, protože to bude přímý souboj dvou celků, které jsou v tabulce silně namočeny. „Čeká nás hodně nabitý program a věřím, že budeme všichni hlavně zdravotně v pořádku. A myslím si, že druhá liga je velmi vyrovnaná, každý v ní může porazit každého. Jsme navíc na vlně a jen tak z ní seskakovat nechceme. Potřebujeme také body, protože nahánět to pak v posledních kolech je opravdu složité a nepříjemné," burcuje do týdne, který může hodně napovědět Kučera.