Další důležitý bod z půdy soupeřů přivezli fotbalisté 1. SK Prostějov z Líšně, kde ve 26. kole druhé nejvyšší soutěže uhráli bezbrankovou remízu. Hosté nebyli bez šancí na tři body, přesto byla remíza zasloužená, protože domácí v posledních patnácti minutách měli dvě velice nadějné příležitosti.

 

Líšeň o sobě dala vědět ve 4. minutě, kdy Mioničův střílený centr srazila hostující obrana na roh. Po něm se k hlavičce dostal Rolinek, Mucha si však věděl rady. V 8. minutě rozehrával roh také Prostějov, po ztrátě se ale dopředu rychle dostali domácí, svůj brejk však nedokázali dotáhnout k nebezpečnému zakončení.

Oba soupeři se snažili kombinovat po zemi, jejich úsilí se ale často do cesty postavila špatná rozehrávka, přesnost postrádaly i občasné pokusy o přenesení hry vzduchem. I proto první dvacetiminutovka žádnou velkou příležitost nepřinesla. Na jejím konci musel po nepříjemné srážce na polovině hřiště odstoupit zraněný Štěrba.

Pak už přišla první slušná šance. Po dlouhém autu do pokutového území pálil mimo Malec. Když se míč dostal na druhou stranu, reagovala defenziva eskáčka maximálně efektivně. Balon klidně odkopla do bezpečí na líšeňskou polovinu.

Deset minut před pauzou se Prostějov dostal do šance po rychlém brejku, Jaroňův pokus ale zablokovala obrana a o několik okamžiků později chyběl kousek k zakončení Malcovi. Hostující útočník měl smůlu také ve 42. minutě, kdy centr Koudelky lehce nadzvedl brankář Vajner a zmařil nadějnou příležitost.

Chvíli po přestávce se hosté usadili na polovině Líšně a otestovali pozornost obránců sérií centrů. Ani jeden neměl brankovou tečku, nejvíce vzruchu zařídila Rudzanova hlavička nad bránu. V 50. minutě z pětadvaceti metrů napřáhl Bartolomeu a jeho nepříjemnou střelu zkrotil domácí gólman s vypětím všech sil. Do hostující obrany se pak vřítil Polášek, kterého odzbrojila hned trojice prostějovských beků.

Líšeň nebyla lepším týmem, přesto byla po hodině hry kousek od vedení, když rána Čermáka z hranice poutového území jen těsně minula Muchovu branku, stejně se vedlo i po další domácí akci Poláškovi.

Domácí v závěru přitlačili. Čtvrt hodiny před koncem gólovou střelu Aldina odvrátil na roh Harušťák. Další brankovou příležitost Raaba skvěle nohou vyrazil Mucha. V závěrečné pasáži a nastavení se pokoušeli zápas zlomit i hosté, ani jim se míč do branky protlačit nepodařilo.