Celá řada souvislostí s loňským ročníkem se dá najít i v letošní sezóně 2023/2024. Prostějov totiž opět bude o záchranu bojovat až do posledního kola. V něm se utká opět s pražským celkem, ale tentokrát to nebude rezerva Slavie, nýbrž Viktorka Žižkov.

Navíc nebude moci Prostějov využít svého domácího prostředí, ale míří na zápas ven. Cíl je však jasný. Zatímco domácí se výhrou v Jihlavě už definitivně zachránili, tak Prostějov pro udržení druholigové příslušnosti potřebuje získat body tři, aby se nemusel ohlížet za dalšími výsledky. Duel o přežití startuje v sobotu 25. května v 17.00 hodin, stejně jako celé 30. kolo.

Se Žižkovem se Prostějov potkal hned v prvním utkání nového ročníku, kdy se podařilo v holickém azylu zvítězit 2:1, když domácí dokázali skóre otočit. O něco podobného se pokusí eskáčko i nyní, protože v závěrečném souboji musí. „Bude nás čekat další soupeř, který už může hrát uvolněně, protože má záchranu za sebou, nebude to tak nic jednoduché. Je pravda, že my jsme v této situaci téměř každý zápas a znovu a naposled se musíme skvěle připravit a mentálně nastavit tak, že z tohoto zápasu odejdeme jako vítězové,“ velí lodivod mužstva Radim Kučera.

Před posledním kolem budou mít hráči navíc stejný program jako nyní. Teď tak dostanou tři dny volna a poté se už budou plně soustředit jen na poslední výkon a zásadních devadesát minut, které rozhodnou o osudu letošní sezóny.