Dohrávka odloženého zápasu 23. kola nejvyšší okresní soutěže se odehrála ve středu odpoledne v Otaslavicích, kde místní rezerva přivítala nedalekého soupeře, a to rezervu Určic. Oba celky podpořené i hráči hlavního týmu ukázaly velmi solidní zápas, ve kterém se nikdo z přítomných nenudil. Už v prvním poločase viděli fanoušci šest branek, na které i ve druhé půli oba celky navázaly dalšími pěti kousky. Z nejtěsnějšího vedení se nakonec radovali domácí, ale situaci v tabulce to už nijak zvlášť nezmění.

Pro úvod zápasu radar „sliboval“ déšť. A skutečně se první půlhodina odehrála za husté přeháňky, což ale fotbalu neublížilo. V první vážné příležitosti byli hosté, kdy se Halouzka dostal i přes brankáře, ale včas ho zastavil Tkáč. Na opačné straně o sobě dal poprvé vědět Chvojka, který pálil jen kousek nad. Do podobné situace jako předtím Halouzka se ve 12. minutě dostal hostující Mašek a ten zvládl míč uklidit za brankáře – 0:1. Vedení ale jako by hosty uspalo a domácí převzali otěže. Ve 21. minutě srovnal stav Tkáč, který byl nejrychleji u odraženého míče po rohu a uklidil ho do branky – 1:1. Hned nato se mohl radovat i Rieger, ale jeho hlavička mířila mimo zadní tyč. V další šanci byl následně Chvojka, ale obrana včas zblokovala ránu. Po půlhodině se ale domácí odměny dočkali a po rychlé kombinaci Riegra s Honem se radoval první jmenovaný – 2:1.

Srovnat mohl Halouzka, kterému gólovou hlavičku na tyčku vytáhl fantastický zákrok Dobrovského. Toho stejného hráče si pak vychutnal i v dalším sólo úniku a míč mu vykopl. Co se nepovedlo hostům, následně zvládli domácí. Chvojka za vápnem zpracoval těžký míč a slabší pravou nohou trefil neuvěřitelně, když se míč odrazil od břevna do sítě – 3:1. Ve 44. minutě bylo ještě veseleji. Míč dostal mezi obránci Hon a v rychlosti vyřešil situaci skvěle kolem brankáře – 4:1. Hosté ale nic nezabalili, a ještě do přestávky snížili. Halouzka sklepl míč Vodákovi, ten potvrdil svou pověst, kdy se ranou na zadní tyč nemýlil – 4:2.

Ani druhý poločas neznamenal uklidnění a dál se hrálo nahoru – dolů. V prvních minutách to více vyhovovalo domácím, kteří sice první tři brejky nevyřešili brankou, ale napočtvrté už to klaplo, kdy dostal míč Urbánek a zpětnou přihrávkou našel Hona před odkrytou klecí – 5:2. Tato branka ale očividně nakopla motory hostů a najednou začali oni diktovat tempo zápasu. První závary ještě domácí obrana zvládla, ale v 72. minutě už byli všichni krátcí na únik Vaverky, který snížil skóre – 5:3. Tentýž hráč se navíc o čtyři minuty později dostal i k dorážce a vrátil hosty do hry – 5:4. Domácí vypadali jako opaření, ale dokázali se ještě kousnout a lepší minuty završil pokus Drekslera, kde jeho ránu nedokázal Pospíšil vytáhnout mimo tři tyče – 6:4.

V posledních minutách ještě sudí nařídil pro hosty pokutový kop po zákroku na Maška, který zkušeně proměnil Halouzka – 6:5. Na víc už ale nezbyl hostům čas a domácí se tak mohli radovat po dlouhé době z vítězství. Pro oba celky se ale v tabulce nic závratného nemění.

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Pavel SKALICKÝ – Sokol Otaslavice „B“

„Čekali jsme těžký zápas, což se ve finále potvrdilo. V prvním poločase jsme možná soupeře zaskočili, nebo nebyl úplně ve své kůži, ale určitě jsme byli lepším týmem. Povedlo se nám to potvrdit i nějakou brankou, do kabin jsme pak šli s dvoubrankovým vedením. Ve druhé půli jsme vydrželi zhruba dvacet minut pokračovat v podobném výkonu, ale postupem času Určice hru zjednodušily a zatlačily nás. Ve finále to smrdělo srovnáním, ale těsný náskok jsme uhájili. Největší poděkování dnes míří mladému brankáři Dobrovskému, který i přes pět branek byl pro nás dnes hrdinou, neuvěřitelně nás podržel.“

Karel Vlach – Sokol Určice „B“

„Přijeli jsme jako mistři světa, že se nám nemůže nic stát. První poločas byl od nás bez pohybu, bez emocí a je třeba uznat, že nás domácí vyškolili. Tam jsme zaslouženě prohrávali a v kabině musel nastat větší průvan, protože tak hrát nemůžeme. Myslím si, že ve druhém poločase se naše hra zvedla a domácí jsme hodně zatlačili. Jejich brejky ale pro nás byly smrtelné a už jsme honili výsledek, který jsme ztratili v prvním poločase. Domácím přeji radost z výhry, ale my nemůžeme takto na konci sezóny rozdávat body u posledního celku tabulky.“