Pořádně se během zimy nacestovali fotbalisté Prostějova za přípravnými zápasy. Nejprve vyrazili do Ostravy, následovaly výjezdy do Brna, Kunovic a naposledy do Třince. Tentokrát si ale dávají od cestování oddech. Tým trenéra Pavla Šustra totiž zamíří „pouze“ do necelých 50 kilometrů vzdáleného Blanska. Tam změří síly s nováčkem Fortuna:Národní ligy, který skončil po podzimní části sezóny na dvanáctém místě.

Blansko na podzim odehrálo dvanáct zápasů. Ve dvou zvítězilo, tři zremizovalo, zbytek byl ve znamení porážek. Nutno ale na obranu sympatického nováčka uvést, že debakly se nekonaly. Tým vcelku slušně vzdoroval zkušenějším konkurentům. Ostatně rozdíl vstřelených a obdržených branek v poměru 13:19 není zase tak hrozivý. Tým dokázal porazit Jihlavu 4:1, a dokonce málem překvapil, když padl pouze 1:2 s Hradcem Králové. Nicméně poslední čtyři zápasy na podzim prohrál.

To nejspíš hodně přispělo k tomu, že se vedení klubu rozloučilo s Prostějovu známým trenérem Oldřichem Machalou. Místo něj nastoupil kouč Martin Pulpit. Také hráčský kádr prošel obměnou, a Blansko zjevně nechce nechat záchranu náhodě. V únoru tak oddíl představil šestici posil, často odchovance Brna nebo rodáky z okolí Blanska. A tak dres obléknou třeba Jakub Černín, Marek Mach nebo Claude Lhotecký. Z Plzně pak přišel Tomáš Kepl, Blansko zároveň hlásí změny i v brankovišti. Je jisté, že svou kůži na hřišti tým nenechá lacino jak v ligových zápasech, tak v přípravě.

Utkání se odehraje v pátek 26. února od 11.00 hodin na stadionu v Blansku.

 

Poslední vzájemné utkání:

22. srpna 2020

1.SK Prostějov – Fotbalový klub Blansko 1:1 (0:0)

Branky: 90. (+3) Machynek – 88. Kopičár. Žluté karty: 43. Kopřiva, 53. Píchal, 57. Bialek, 59. Zapletal, 84. Matoušek – 5. Holiš, 34. Šustr, 55. Buchta, 65. Lahodný, 70. Žák.