Téměř stejný tým a nepochybně stejné ambice jako v podzimní části Taková je pozice prostějovského eskáčka, které po dvanácti kolech Fortuna:Národní ligy drželo skvělou pátou příčku. A co tedy od něj na jaře čekat?

 

Útok na přímou špici druhé nejvyšší soutěže spíše ne. Ale určitě je namístě uvažovat o udržení páté příčky. V přípravě tým ukázal, že chce hrát aktivně, útočně, že umí zakombinovat. Jako silná stránka se ukázaly standardní situace. Jen u těchto tipů ale nechceme zůstat a zkusíme odhadnout, jak dále budou vypadat výsledky a výkony eskáčka.

Zaprvé umístění. Prostějov byl na podzim pátý, což je skvělé postavení. A sportovní redakce Večerníku se domnívá, že si výběr kouče Šustra postavení udrží, když nasbírají přes 35 bodů. Na týmy před sebou nebude ztrácet mnoho, rozestup od prvního celku tabulky ale bude už znatelný.

10 nico1xon

Celkově Prostějov na jaře ještě o něco zlepší produktivitu. Bezbrankových zápasů ubude, pokud vůbec nějaké přijdou. Stejně tak ubude žlutých karet. Prostějovský tým sází spíše na šikovnost a rychlost než na tvrdou hru, což se nepochybně promítne i v téhle oblasti. Žlutých (a červených) karet udělených prostějovským hráčům ubude.

Co ale hráči jako takoví? Za nejlepšího střelce tipujeme Jakuba Matouška, který potvrdí podzimní formu. Na záda mu budou dýchat Jan Koudelka a Solomon Omale. Omale dosud čeká na první soutěžní góly, nyní mu předpovídáme, že vzhledem k časté střelbě nakonec skóruje čtyřikrát. Věříme ovšem, že se prosadí po standardkách nebo tečovaných balónech taky hráči jako Šmehyl nebo Bialek. Hodně prostoru dostanou Štěpán Langer a Jiří Spáčil. Příjemným překvapením bude David Jurásek a také ze Sigmy hostující Zlatohlávek. Na průlomové jaro čeká už konečně zdravý talent David Píchal. V bráně se pak budou brankáři točit nepravidelně, o něco více šancí dostane podle nás Filip Mucha. Ale zkušenost příchozího Bárty se bude rozhodně hodit.

  1. FC Hradec Králové

  2. FK Viktoria Žižkov

  3. FK Dukla Praha

  4. SK Líšeň 2019

  5. 1.SK Prostějov

  6. MFK Chrudim

  7. FC Vysočina Jihlava

  8. FK Fotbal Třinec

  9. FK Blansko

10. FK Varnsdorf

11. FK Ústí nad Labem

12. FC Sellier & Bellot Vlašim

13. FC MAS Táborsko

14. FC Slavoj Vyšehrad