Další těžkou zkoušku má před sebou družina trenéra Pavla Šustra. Aktuálně čtvrté eskáčko totiž na svém hřišti bude hostit pražskou Duklu. Slavný klub zůstává mírně za očekáváním, okupuje nyní až šesté místo. V prvním jarním zápase však svého soupeře doslova zničilo a za Prostějovem navíc soupeř zaostává o pouhé tři body. Utkání začne v sobotu 13. března ve 14.30.

Pražská Dukla patří bezpochyby k nejslavnějším celkům, které nyní působí ve druhé lize. Nejen z toho důvodu se dalo očekávat, že bude bojovat o samotnou špici tabulky s celky jako jsou Hradec Králové a Jihlava. Vše je ale trochu jinak. Podzim se Pražanům příliš nepovedl. Až v samotném závěru si pravidelně připisovali body. Obrali o ně právě i již řečený Hradec Králové.

Dukla má aktuálně druhou nejlepší ofenzívu (22 vstřelených branek) a nadprůměrně úspěšnou obranu. Mužstvo už nicméně opakovaně dokázalo, že dokáže vyhrávat nebo aspoň bodovat na pouze jediný vstřelený gól. Hned zkraje jara to ale neplatilo – Dukla si zastřílela proti Ústí nad Labem, které potupila pěti brankami. O ty se rovným dílem podělili Chlumecký, Doumbia, Souček, Kozel a Fábry.

Tým disponuje poměrně mladým mužstvem, i když najde se i pár výjimek. Třeba brankář Filip Rada, který působí v týmu už od roku 2007 a byl i u prvenství Dukly ve druhé lize (sezóna 2010/2011). Známou postavou je také již zkušený Vojtěch Hadaščok, který má za sebou působení v Liberci či v Příbrami. Hodně zkušeností s nejvyšší soutěží má také Mohamed Doumbia. Dukla pak do týmu přibrala nově Jakuba Barace (Varnsdorf) či Jana Peterku (Ústí nad Labem).

 

FK DUKLA PRAHA

Postavení v tabulce: 6. místo

Body: 20

Branky: 22:13

Aktuální forma: 2 výhry

Nejlepší střelec: Lukáš Buchvaldek a Mohamed Doumbia (3 góly)

Nejvytěžovanější hráč: Filip Rada (1221 minut)

Nejčastěji kartovaný hráč: Marek Fábry a Karsten Ayong (3 ŽK)

Nejlepší brankář: Filip Rada (13 obdržených branek, 4 vychytaná čistá konta)

 

Poslední zápas FK Dukla Jihlava:

Dukla Praha – Ústí nad Labem 5:0 (2:0)

Branky: 15. Souček, 24. Chlumecký, 66. Fábry, 84. Doumbia, 86. Kozel. Žluté karty: 40. Faleye, 69. Kovernikov, 86. Fábry – 15. Tvrdoň, 76. Bílek. Červená karta: 13. Glockner (UNL).

Poslední zápas 1. SK Prostějov:

Varnsdorf – Prostějov 2:4 (1:1)

Branky: 25. Ondráček, 78. Bláha – 36. a 50 Kopřiva, 75. Zlatohlávek, 81. Matoušek. Žluté karty: 53. Zbrožek, 66. Hasil – 52. Koudelka, 54. Omale, 86. Schuster.