Reprezentační fotbalová pauza je tady. A tím pádem si i ve druhé nejvyšší soutěži mají všichni odpočinou od soutěžních utkání. Rozhodně však ne od tréninkové přípravy.

Za normálních okolností by i týmy Fortuna:Národní ligy měly mít před sebou víkend volna. Jelikož normální okolnosti nejen v naší zemi nejsou, bude volný víkend využit k dohrávkám jarních kol. Zatímco některá mužstva už termíny znají, duel 14. kola mezi Prostějovem a pražskou Duklou je stále na oficiálním webu soutěže uveden jako odložen na neurčito. Pevný termín má pro barvy eskáčka až utkání 16. kola v sobotu 3. dubna od 16:30 hodin na domácí půdě proti Vlašimi.

Po dosud odehraných třech jarních kolech mají prostějovští fotbalisté zatím stoprocentní bilanci, navíc z trávníků soupeřů. Na domácím hřišti se ještě představit nemohli, zato by je mohly čekat dva zápasy na domácí půdě za sebou. Zatímco proti Dukle půjde o těžký boj s ambiciózním celkem, s Vlašimí pohybující se ve středu tabulky by při aktuální formě mělo být povinností zvítězit.

Nadcházející týden tedy bude vyplněn tréninkovými dávkami a čekáním na to, jak se bude vyvíjet situace v celku Dukly, podle níž bude určen náhradní termín. „Budeme pořád pracovat na věcech, neustále je posouvat dál. Nedá se říct, že bychom řešili něco specifického,“ uvádí k dalšímu programu kouč týmu Pavel Šustr. Podle jeho slov tak čekají hráče klasické tréninky s obvyklým vytížením. Přesto se však v programu eskáčka objevuje menší zpestření. „Nic moc jiného dělat nebudeme, čeká nás normální tréninkový proces. Ozvláštníme ho akorát tím, že ve čtvrtek odehrajeme přípravné utkání s olomouckou Sigmou,“ prozradil Šustr.

Trenér 1.SK Prostějov může být se svými kolegy rozhodně spokojený v jedné věci. Aktuálně se totiž žádný z hráčů nenachází v karanténě, navíc ani celková marodka není rozsáhlá,“ pochvaluje si kouč, jehož svěřenci si s největší pravděpodobností musí na mistrovský start počkat do výše zmíněné soboty 3. dubna.