Poněkud klidnější týden mají za sebou svěřenci trenéra Pavla Šustra. Na konec března totiž připadala reprezentační pauza a až na tři dohrávky se nehrála ani Fortuna:Národní liga. Tým ovšem dál naplno trénoval, navíc si přípravu na další boje v soutěžních utkáních vylepšil o přátelské derby s olomouckou Sigmou. Nyní už vše směřuje k přípravě na sobotní souboj proti Vlašimi.

 

Poslední dobou eskáčko nemá zrovna zápasově nabitý program. Ze čtyř uplynulých týdnů totiž nastoupilo k mistrovskému utkání pouze jednou, a to předminulý týden proti Viktorii Žižkov. Předtím tým potkala absence soupeře vinou karantény pro Duklu, nyní zase celek pauzíroval kvůli reprezentační přestávce. Tu si ale dokázal zpestřit, když si ve čtvrtek zajel na Sigmu. I přes solidně odehraný zápas nakonec Olomouc Prostějov přetlačila. „Duel byl odlišný v tom, že opravdu byla vidět kvalita týmu hrajícího proti nám. Jsou to hráči, kteří jsou v ligovém kádru nebo mají ligové zkušenosti. Pro nás je to vždy o velké zkušenosti,“ konstatoval trenér eskáčka Pavel Šustr.

Utkání mu nicméně přineslo další poznatky o hře jeho svěřenců. Zejména s jednou věcí nebyl spokojený. „V zápase se nám několikrát podařilo soupeře přehrát. Na druhou stranu jsme dostali dva góly ze standardních situací, což trenéři nejsou nikdy rádi,“ poznamenal Šustr. Nespokojený byl i s několika dalšími aspekty hry. „Byly tam i věci, které tak dobré nebyly. Standardní situace třeba, někdy prohrané souboje, někdy malá odvaha při řešení situací. Nebo malá nabídka. Občas tam byl vidět u některých hráčů malý alibismus,“ vysvětlil kouč Prostějova. Těšit ho naopak mohlo, že se znovu prosadila zimní posila v podobě Tomáše Zlatohlávka. A taky David Píchal. Útočníci tentokrát neměli špatnou produktivitu.

Tu nyní mohou potvrdit proti Vlašimi. Podobně jako 1.SK Prostějov, ani celek ze středních Čech nemá špatnou formu, když ze tří zápasů bral čtyři body. Nicméně, a to by pro eskáčko měla být dobrá zpráva, Středočeši se velice nadřou na góly. Kromě toho a postavení v tabulce pak také pro Hanáky hovoří fakt, že mají dlouhodobě vyprázdněnou marodku. „Covid se nám zatím nevyhýbá, ale nerozjel se u nás. Jinak jsou v týmu drobné šrámy, nic zásadního. Věřím, že se přes víkend dají všichni dohromady,“ zadoufal Pavel Šustr.

Otazník ovšem nadále visí nad startem Aleše Schustera. „Uvidíme, jak na tom bude. Jeho stav se lepší, ale není to ještě stoprocentní,“ informoval kouč eskáčka. Pro tým je přitom nyní klíčové, aby vydržel zdravý, mezi 10. a 18. dubnem má tým odehrát hned tři zápasy. V rychlém kolotoči programu FORTUNA:Národní ligy se tak zdravotní stav může ukázat jako klíč k úspěchu.