Na utkání 18. kola FORTUNA:Národní ligy nebudou prostějovští fotbalisté vzpomínat v dobrém. Už první poločas naznačil, že proti trápící se Jihlavě je nečeká nic jednoduchého. A druhý t jen potvrdil. Soupeř byl nebezpečnější a hlavně přesnější. Přes závěrečný tlak tak musel Prostějov zkousnout druhou jarní prohru.

Na úvod se Prostějov snažil o aktivitu. Dopředu se ale neprodral Matoušek a po něm byl Zapletal před bránou zblokován. Přesto úvodní minuty patřily spíše Jihlavě: byla více na balónu a pokud se už k němu dostali naši hráči, tlakem je nutil soupeř k chybám. Až v 7. minutě byla k vidění první akce, Ritter si naběhl do osy, z ní ale zakončil po zemi mimo. V 15. minutě po teči Vedrala skončil míč na rohu, krátce na to už se ale hosté dočkali: První střela skončila jen na levé tyči, k dorážce z první se ale prodral Štefánek a otevřel účet zápasu – 0:1. Následná střela Koudelky skončila u brankáře.

Naši hráči však odpověděli brzy. Ve 25. minutě svůj sedmý gól vsítil Jakub Kopřiva, který se parádně trefil přízemní střelou zpoza vápna a vyrovnal. Jihlava poté zatlačila, vybojovala roh a při něm musel skvěle zasáhnout Mucha, míč už putoval do růžku. Hosté byli nadále aktivnější, ale jejich střely vesměs končily vedle. Naopak Píchal mohl zahrozit, jeho zakončení sebral brankář u tyče. Na závěr poločasu ještě předvedli domácí po ose Stříž-Jurásek-Zlatohlávek pěknou akci, zakončil ji ze druhé vlny Omale, ale přestřelil.

Druhá půle byla nakonec pro eskáčko jako z hororu. I když ve 48. minutě Omale našel Zlatohlávka, a ten měl velkou šanci – brankář ale Jihlavu podržel. Záhy nato navíc šla Jihlava znovu do vedení: Faul Omaleho vedl ke standardce a při ní se z dorážky prosadil Vedral – 1:2. Dělovkou mohl skore dorovnat Stříž, ale minu růžek. Dobrou pozici měl i Jurásek, jenže těsně minul. A tak znovu udeřili hostí. V 71. minutě dostal hodně prostoru a navrch míč do vápna Klobása. Této smrtící kombinace využil dobře: zpracoval si balón a z otočky poslal mimo dosah Muchy – 1:3. Eskáčko se však nevzdávalo, naopak přidalo na pohybu a přímočarosti. V 78. minutě z toho bylo snížení – Omale dostal míč do lajny a skvělou nahrávkou našel naběhnutého Juráska, který se nemýlil – 2:3. Pět minut nato mohl Klobása z vápna zahrozit, skvěle si ale se zakončením poradil Mucha, krátce nato však Píchal nevyužil možnost k vyrovnání, hlavičkoval vedle. Rozhodnout tak mělo nastavení. A bohužel rozhodlo: Mucha vyrazil z brány na pomoc v tlaku, jenže domácí propadli a Selnar tak rozhodl do prázdné brány. Prostějov musel tedy zkousnout druhou prohru v jarní části a další v domácím prostředí.

1. SK Prostějov – FC Vysočina Jihlava 2:4 (1:1)

Branky: 25. Kopřiva, 78. Jurásek – 18. Štefánek, 50. Vedral, 71. Klobása, 90+4. Selnar. Rozhodčí: Dorušák – Hájek, Hurych. Žluté karty: 23. Píchal, 74. Sus – 25. Červ, 52. Shudeiwa, 67. Ritter, 90+3. Klobása.

Sestava 1. SK Prostějov: Mucha – Machynek (59. Sečkář), Bala, Schuster (31. Stříž), Sus (C) – Koudelka, Omale, Kopřiva (75. Dittmer), Zapletal (31. Jurásek) – Zlatohlávek (59. Spáčil), Píchal. Trenér: Pavel Šustr.

Sestava FC Vysočina Jihlava: Lancman – Křišťál (73. T. Svoboda), Štefánek, T. Vlček, Peřina – Lacko (C) (86. Tureček), Červ – Ritter, Shudeiwa (86. Selnar), Patrák (61. Klobása) – Vedral. Trenér: Aleš Křeček.